ABD, Türk halısı ithal edecek

Türkiye’den halı ithal talebinde bulunan Amerikalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerika Birleşik Devletleri, bugün itibariyle dünyanın ekonomik anlamda en güçlü devletidir. Her ne kadar küresel krizler dönemsel olarak ABD’yi etkilese de Amerikan ekonomisi dünyanın zirvesindeki yerini korumayı başarmaktadır.

Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi ABD, halı sektöründe de dünya ticaretine yön vermektedir. ABD halı ithalatında ve ihracatında önde gelen ülkeler arasındadır.

ABD’de üretim büyük oranda Georgia eyaletinde 4 büyük şirket tarafından gerçekleştirilmektedir. Georgia eyaleti halı üretiminin dünyadaki en büyük merkezlerindendir halı üretimi ve ticaretinde belirleyici rol oynamaktadır.ABD’nin en çok halı satışı gerçekleştirdiği ilk 10 ülke ise sırasıyla Kanada, Meksika, Avustralya, Birleşik Krallık, Çin, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Hindistan, Brezilya ve Singapur’dur.

ABD, Türkiye’nin politik anlamda önemli bir müttefiki olduğu gibi aynı zamanda vazgeçilmez bir ekonomik partneridir. ABD’nin halı ithal ettiği ülkeler arasında Türkiye 3. sırada yer almaktadır. Nitekim ABD’nin halı ithal ettiği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.

Türkiye’den halı ithal talebinde bulunan Amerikalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir.Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323001_quotation-for-wall-carpets-required-from-usa

Bu konularda ilginizi çekebilir