Bosna Hersek'ten kenar bantları talebi

Bosna Hersek’te ağaç işleme ve ürün imalatı yapan firma, toptan kenar bantları ithal edecek olup, Türkiye’deki tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bosna Hersek ile imzalanmış olan Serbest Ticaret Anlaşması bu ülke ile olan karşılıklı ticaretimizi arttırmamız açısından çok önemli bir unsuru oluşturmaktadır.

Türk ihracatçıları Bosna Hersek pazarında güçlü olan Sırp, Hırvat, Alman, İtalyan, Avusturya, Yunan ve İspanyol firmaları ile rekabet etmektedirler.

Bosna Hersek ile ticari ilişkilerimizin gelişiminde 1 Temmuz 2003 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması (STA) önemli bir rol oynamaktadır. Ülkemizin bugüne kadar Balkanlarda imzaladığı en liberal STA olan Anlaşma ile gümrük ve eş etkili vergiler 2007 başından bu yana sıfırlanmıştır. 

Bosna Hersek önemli miktarda Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu ham alüminyum, ağaç mamulleri ve ham deri ihraç etmektedir. Türkiye’nin mevcut sanayi altyapısı ve coğrafi konumundan dolayı Boşnak firma ve işadamlarına sunabileceği ortak yatırım/işbirliği olanaklarının da her fırsatta vurgulanması ve işbirliği fırsatlarının araştırılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir. 

Bosna Hersek’te ağaç işleme ve ürün imalatı yapan firma, toptan kenar bantları ithal edecek olup, Türkiye’deki tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325392_import-of-edge-banding-for-bosnia-and-herzegovina 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir