Cezayir tek kullanımlık ürünler ithal edecek

Türkiye'den plastik tek kullanımlık yemek servis malzemeleri ithal edecek olan Cezayirli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afrika’nın en geniş topraklarına ve önemli doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip Cezayir, söz konusu kıtanın (Güney Afrika, Nijerya ve Mısır’ın ardından) en büyük 4’üncü ekonomisi konumundadır. Cezayir, 22 üyesi bulunan Arap Birliği ülkeleri içerisinde de (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır’ın ardından) 4’üncü büyük ekonomidir. Ancak, anılan ülke, büyük doğalgaz ve petrol kaynaklarına karşın, kişi başına düşen gelir açısından alt orta gelirli bir ülke statüsündedir. 

Cezayir, ihracatının yüzde 98’ini hidrokarbonlar, yüzde 1’ini de muhtelif imalat sanayi ürünleri teşkil etmekte olup, kalan kısım da bazı hammadde ve tarım ürünlerini kapsamaktadır. Meyve ihracatı da söz konusu olabilmektedir.

İthalatında başlıca ürünler, Otomobiller, buğday, petrol yağları, eşya taşımaya mahsus taşıtlar, ilaç, inşaat demiri, süt, gaz türbinleri, telefon, mısır, şeker, telefon, soya küspesi ve iş makineleridir.

Cezayir, ihracatının yaklaşık olarak yarısını İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’ye yapmaktadır. İhracatın büyük bir bölümünü ham petrol ve ürünleri oluşturmaktadır. İthalatta ise en büyük payı Çin ve AB ülkeleri almaktadır. 

Türkiye'den plastik tek kullanımlık yemek servis malzemeleri ithal edecek olan Cezayirli firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325336_plastic-disposable-cutlery-requested-from-algeria

Bu konularda ilginizi çekebilir