Fas Türkiye'den sandalye talebinde bulundu

Türkiye'den katlanabilir sandalye ithal edecek olan Faslı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuzey Afrika’da yer alan Fas, Atlantik Okyanusuna ve Akdeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Fas, Cezayir ve Batı Sahra arasında yer almaktadır. 

Dünyanın en büyük fosfat yataklarına sahip olan Fas, ekonomisini tarım, imalat, balıkçılık ve turizm sektörü gelirleri ve dış ülkelerde çalışan Faslıların ülkeye getirdikleri dövizlerle ayakta tutmaktadır.

Ülke ithalatında sanayi ürünleri öncelikli sıradadır. En fazla ithal edilen ürünler ham petrol, petrol yağları, makine ve ulaşım araçları, tekstil ürünleri ve kimyasallardır. Avrupa Birliği Fas’ın en önemli ticaret ortağı konumundadır. İthalatın yaklaşık yarısı ve ihracatın yüzde 70’ten fazlası Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılmaktadır. Fransa en önemli tedarikçi ülke konumunda olup İspanya ikinci en büyük tedarikçidir. Fransa aynı zamanda Fas’ın en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkedir.

Türkiye’nin Fas’a ihracatı oluşturan ürünler, demir çelik, mücevherci eşyası, otomobil ve buzdolabı şeklindedir. 

Türkiye’nin Fas’dan ithalat ettiği  başlıca ürünler otomobil, işlenmemiş altın, difosfor pentaoksit, işlenmemiş kurşun, tabii kalsiyum ve gümüştür. 

Türkiye' den katlanabilir sandalye ithal edecek olan Faslı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325814_requested-foldable-stool-chairs-to-import-to-morocco