Katarlı ithalatçı Türkiye’den ayakkabı ve terlik ithal edecek

Katar’da ayakkabı ve terlik mağazası açmayı planlayan firma Türkiye’den aylık ortalama 15.000 ad deri ayakkabı ve terlik almayı planladıklarını belirtmiştir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar’da ayakkabı ve terlik mağazası açmayı planladıklarını bahseden bir firma Türkiye’den aylık bazda ortalama 15.000 ad hakiki deri ayakkabı ve terlik almayı planladıklarını belirterek üreticilerden teklifler beklemektedir.

Pek çok ürünün ithalatının yapılabilmesi için ithalatçı lisansı gerekmekte olup, bu lisans sadece Katar vatandaşlarına verilebilmektedir. Ülkede sadece yetkilendirilmiş yerel acentaların ithalat yapabilmelerine izin verilmektedir.

Katar’a alkollü içkiler, silah ve mühimmat, ilaçlar ve patlayıcı maddelerin ithalatı izne tabidir. Domuz ve domuz ürünleri, pornografik materyaller ve uyuşturucu maddelerin ithalatı yasaktır. Tüm yazılı ve görsel medya malzemeleri sansüre tabidir. Katar, Arap Birliği’nin İsrail boykot uygulamasına katılmakta olup, ülkeye İsrail mallarının ithalatına izin verilmemektedir.

Katar’a ihracatta gümrük işlemlerini gerçekleştirmek için aranan belgeler menşe şehadetnamesi, fatura, yükleme listesi ve üreticinin İsrail boykot beyannamesidir. Ayrıca hayvansal ürünlerin ihracatında, sağlık sertifikası, “helal sertifikası” ile bitkisel ürünlerde bitki sağlık sertifikası bulunmalıdır.

Faturada mutlaka malın üreticisinin adı, açık adresi olmalı ve kaşesi bulunmalıdır. Sevkıyata ilişkin tüm belgelerin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi ve Katar Devleti Ankara Büyükelçiliği’nden tasdik ettirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, satış amaçlı olmayan “numune”ler, ayrı bir fatura ile sevk edilmeli ve faturanın üzerinde mutlaka “not for resale” ibaresi ile fiyat (“value for customs purposes”) bulunmalıdır. Diğer taraftan yükleme listesinde paketlerin sayısı ve ağırlığı yer almalıdır.

İhracat ve ithalatta en fazla kullanılan ödeme şekli akreditifli ödemedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dears,
We are opening a new business to sell slippers and some shoes made out of 100% pure leather.
we are seeking for a manufacturer in Turkey to manufacture 15.000 slippers and shoes in a month.
this quantity will be increased in the future as we are planning to expand. we have all the designs,
so the manufacturer should produce our design.
slippers and shoes should be made out of 100% pure leather.
we will choose the manufacturer based on best price.
please contact me on my email
so i can send you some design samples.

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/341357_leather-shoes-and-slippers-wholesale-ordering-from-qatar

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...