Libya okul mobilyaları ithal edecek

Libyalı firma yeni eğitim öğretim sezonunda açılışı planlanan okulları için okul mobilyaları ve akıllı tahtalar satın almak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afrika kıtasının, kuzeyinde Akdeniz kıyısında yer alan Libya, kuzeyde Akdeniz, doğuda Mısır, güneydoğuda Sudan güneyde Nijer ve Çad, batıda ise Cezayir ve Tunus’la çevrilidir.

Küçük nüfusu ve enerji sektöründen elde edilen gelirler sayesinde kişi başına düşen milli gelir bakımından Afrika’nın en zengin ülkelerinden birisi olan Libya’nın ekonomisinin temel belirleyicisi hidrokarbonlardır (petrol, doğalgaz). Ülkenin ihracat gelirlerinin yüzde 98’ini, GSMH’nin yüzde 25’ini ve devlet gelirlerinin yüzde 90’ını hidrokarbonlar oluşturmaktadır. 

Libya’da tarım sektörünün GSMH içindeki payı yüzde 3’ü geçmemektedir. Tarım Akdeniz kıyısında ve geleneksel yöntemlerle yapılmaktadır. Ülke genelinde görülen çölleşme tarımsal üretimi olumsuz etkilemekte ve üretim maliyetlerini arttırmaktadır. Petrol dışında oldukça sınırlı seviyede olan sanayi üretimi petrol ürünleri, demir ve çelik, gıda, çimento ve inşaat malzemeleri alanlarında yoğunlaşmıştır. 

Libya’nın ithal ettiği başlıca ürünler; rafine petrol ürünleri, otomobil, buğday, uçak yedek parçaları, kablo, ilaç, mücevher, canlı koyun, seramik karolar, motorlu taşıtların aksam ve parçaları ve çimentodur.

Libya petrolünün temel alıcıları İtalya, Almanya ve Fransa’dır. Bu üç ülkenin Libya’nın ihracatı içindeki payı yüzde 50 civarındadır. Libya’nın dış ticaretinde İtalya en önemli paya sahiptir.Libya’nın ihracatında Türkiye 13., ithalatında ise 3. sıradadır.

Libyalı firma yeni eğitim öğretim sezonunda açılışı planlanan okulları için okul mobilyaları ve akıllı tahtalar satın almak istediklerini, Türkiye’den tedarikçiler aradıklarını beyan etmiştir.

Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325334_libya-want-to-buy-school-furniture 

Bu konularda ilginizi çekebilir