Meyveler hava kargo ile taşınacak

Yaş sebze ve meyve ihracatçılarının hava kargo talebine THY yeşil ışık yaktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk yaş meyve sebze ürünlerini tüm dünyaya daha hızlı ulaştırabilmek için hava kargo talebinde bulunan gıda ihracatçılarına, Türk Hava Yolları'ndan olumlu yanıt geldi.

İhracatta var olabilmenin müşteriye ulaşma süresini kısaltmaktan geçtiğini ifade eden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, özellikle yaş meyve sebze sektörü gibi raf ömrü kısa olan ürünlerde bunun hayati önem taşıdığını kaydetti. Seyyar, "Büyük balık olup kurtulmak için öncelikle hızlı balık olunması gerekiyor" diye konuştu.

Şili'nin başarısında uçak kargonun rolü

Gıda ihracatında dünya devlerinden Şili'nin uygulamalarının örnek alınabileceği söyleyen Seyyar, "Geçtiğimiz yıl aralık ayında Şili’ye gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Şili'nin Türkiye’den daha az üretim yapmasına karşın Türkiye’nin 3-4 kat fazla gıda ihracatı olan bir ülke olmasında uçak kargonun öneminin büyük önemi olduğunu yerinde gördük" dedi.

"Sezonluk fiyat ve destinasyonlar oluşturulabilir"

THY Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, ihracatçıların talebiyle ilgili, "Dünyanın her bölgesine, uygun fiyatlarla ve sürdürülebilir bir mekanizma ile servis verilmesi için sektör ile işbirliği yapmaya ve bir an önce çalışılmaya başlanmasına hazırız. İhracatçı Birliklerinden gelen bilgiler doğrultusunda ürün gurubu bazında, sezonluk sabit fiyat ve destinasyonlar oluşturulabilir. Tüm ihracatçılara bu paketler kapsamında fiyat ve hizmet garantisi sağlanabilir" şeklinde konuştu.

İlgili İhracatçı Birlikleri ve THY temsilcileri arasında nisan ayında gerçekleştirilecek çalıştay ile fiyat ve destinasyon planlamaları yapılacak.

Yumurta fiyatının aylık belirlenmesi ihracatçıyı rahatlattıYumurta fiyatının aylık belirlenmesi ihracatçıyı rahatlattı

Bu konularda ilginizi çekebilir