Polonya halısının ipliği Türkiye'den

Polonya’da halı üretimi yapan firma, halı iplikleri için Türkiye'deki tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyada en fazla makine halısı ABD tarafından üretilmekte ve ikinci sırada Belçika bulunmaktadır. Türkiye ise, tufte halı hariç tutulduğunda dokuma makine halısı üretiminde dünya üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 28’ine sahiptir. 

Avrupa Birliği'nde makine halısı üretimi çoğunlukla Belçika, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa'nın kuzeyinde yoğunlaşmıştır. Belçika'nın Gent şehri bu üretim alanının merkezi konumundadır.

Her yıl yaklaşık 1 milyar m2 yeni halı AB'de kullanılmaktadır. Asya'da ise Çin, Pakistan ve Hindistan makine halısı üretiminde önde gelen ülkelerdir. Dünya el halısı ve kilim üretimi ise genellikle İran, Çin, Pakistan, Hindistan, Türkiye, Nepal ve Tibet tarafından yapılmaktadır.

El halısı ve kilim ihracatı genellikle İran, Çin, Pakistan, Hindistan, Türkiye, Nepal ve Tibet tarafından yapılmakta, pazar, çoğunlukla İranlı, Çinli ve Pakistanlı üretici/ihracatçıların kontrolünde bulunmaktadır. Dünya el halısı ihracatında Asya ülkeleri lider konumunda bulunurken, makine halısı ihracatında batılı ülkelerin önde geldiği görülmektedir. 

Polonya’da halı üretimi yapan firma, halı iplikleri için Türkiye'deki tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/326218_carpet-yarns-requested-from-poland 

İlgili talep kurumsal oluşumlu (vergi numarasına sahip  limited şirketi, anonim şirketi ve şahıs şirketi) firmalara ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u  arayınız.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir