Türk halılarına Kanada talebi

Türkiye’den el boyaması ve el dokuması halılar satın almak isteyen Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçecektir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’deki halı üretiminin yaklaşık yüzde 85’i makine halısıdır ve bunun yüzde 89 ‘u Gaziantep’te üretilmektedir. Gaziantep son yıllarda yaptığı ciddi yatırımlarla ve kapasite artırımı ile dünya makine halısı üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. 

Bugün Türkiye’de üretilen halının yaklaşık yüzde 60‘ı ihraç edilmekte, ihracatın yüzde 88 ‘ini makine halısı teşkil etmekte, yüzde 12’si ise el halısından oluşmaktadır. Halı ihracatımızın, Türkiye’nin toplam ihracatı içindeki payı yüzde 1,13 dur. Türkiye halı ihracatının yüzde 70’i Gaziantep’ten yapılmaktadır. 

En fazla halı ihracatımız en büyük pazarımız olan Ortadoğu ülkelerine yapılmıştır. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ise en büyük ikinci halı pazarımızdır. Eski SSCB ülkeleri, en büyük üçüncü halı ihracat pazarımız konumundadır. Halı ihracatımızda önemli bir paya sahip olan bir diğer grup ABD, Japonya, Kanada ve İsviçre gibi ülkelerin yer aldığı diğer OECD ülkeleridir. 

Türkiye’den el boyaması ve el dokuması halılar satın almak isteyen Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçecektir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://www.turkishexporter.net/en-US/Leads/333462_canadian-client-want-to-buy-hand-made-carpets 

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir