İki bayrağı da yerden alıp cebine koydu

Resmi ziyaret için geldiği Türkmenistan'da tören kıtasına yönelen Erdoğan, yer belirtmek için kullanılan Türkmenistan ve Türkiye'ye ait bayrakları yerden alarak cebine koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜRKMENİSTAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oğuzhan Sarayı’nda, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, resmi karşılama töreninde her iki ülkenin bayrağını yerden alarak cebine koydu.Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından resmi törenle karşılandı.

erdogan_turkmenistan.jpg

İki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Erdoğan tören kıtasını selamladı. Heyetlerin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, iki ülke bayraklarının önünde basına poz verdi. 

Bu arada, milli marşların çalınmasının ardından tören kıtasına yönelen Erdoğan, yer belirtmek için kullanılan iki ülkenin bayrağını yerden aldı. 

Berdimuhamedov ile baş başa görüşen Erdoğan, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada "çok değerli kardeşim" diye hitap ettiği Berdimuhamedov'a daveti için teşekkür etti. 
Orta Asya'ya cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, Başbakan olarak yaptığı ziyaretlerle Türkmenistan'a beşinci kez geldiğini ifade etti. Erdoğan, Berdimuhamedov'un, 28 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılımından duydukları memnuniyeti de dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkiler son yıllarda en üst düzeyde yoğun bir şekilde devam etmektedir, artarak devam edeceğine de inanıyorum" dedi. Türkmenistan'daki yatırımlarda Türk müteahhitlerin üst düzey projeler yüklendiğini belirten Erdoğan, bundan sonra da ticaret, kültür ve turizm alanında önemli adımlar atılacağına inandığını söyledi.

 

Eğitim ve sağlık alanındaki işbirliğine verilen öneme vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve heyetine gösterilen ilgiye teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

"Stratejik ilişkiler"

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov da, davetini kabul ederek Cumhurbaşkanı olarak Orta Asya'daki ilk ziyaretini Türkmenistan'a yapan Erdoğan'a teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin "tarihi önemi" olduğunu kaydeden Berdimuhamedov, "stratejik" olarak nitelediği iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli ilerlediğini söyledi. "Türkmenistan ve Türkiye'nin dünyada refahın ve barışın tesisi için ortak yaklaşımları var" diyen Berdimuhamedov, uluslararası kuruluşlarda birlikte çalışıldığını kaydetti. 

Türk şirketlerinin Türkmenistan'da önemli ve büyük projelere imza attığına, kaliteli işler ortaya çıkarıldığına dikkati çeken Berdimuhamedov, eğitim, turizm, spor ve kültür alanındaki ilişkilerin de önemini vurguladı. 

Ülkeler arasındaki anlaşmaların dostluk ve kardeşliği güçlendirdiğini belirten Berdimuhamedov, Erdoğan'a çalışmalarında başarı diledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir