İki genç kadın girişimci, dünyanın takip ettiği takı trendini Türkiye’ye getirdi

Göknur Karadağ ve Kıvılcım Kıran, dünyada hızla yükselen yeni bir takı trendini Luzdemia markası ile Türkiye’ye taşıdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YURT HABERLERİ

Türkiye’yi yeni bir takı modeliyle tanıştıran, kişinin kendi hikayesini çeşitli sembollerle anlattığı “floating locket” trendini Türkiye’ye taşıyan Luzdemia, 500’e yakın ürünü kullanıcılarıyla buluşturuyor. İki genç girişimci kadın tarafından mayıs ayında hayata geçirilen marka, kuruluşunun ardından kısa bir süre geçmesine karşın farklı konsepte sahip bir mağaza açmayı hedefliyor. 

Öğrenim hayatlarına Türkiye’den sonra ABD’de devam eden iki genç girişimci Göknur Karadağ ve Kıvılcım Kıran, yeni bir takı trendini Türkiye’ye getirdi. Bu trend kapsamında ilk önce “LuzyoLocket” belirlenerek, kiistenilen semboller seçiliyor, plakalar, zincirler ve kolye uçları ile istenilen takı hazırlanıyor. Böylece kişiler kendilerine özel takılar oluşturabiliyor. 

“Benim ışığım” anlamına gelen Luzdemia markasının kuruluş hikayesini anlatan şirket ortağı Göknur Karadağ, ABD’den Türkiye’ye döndükten sonra kariyerine 12 yıl boyunca aile şirketleri Golden Line’de devam ettiğini, işi gereği katıldığı uluslararası fuarlarda bu takı trendiyle tanıştığını söyledi. “Floating locket” trendinin yurtdışında hızlı bir yükselişte olduğunu fark ettiğini söyleyen Karadağ, “Ortağım Kıvılcım Kıran’la bu trend çerçevesinde Türkiye’de bir marka kurma fikrimi paylaştım. Ve nisan ayında da markamız Luzdemia’yı kurduk” dedi. Sitede kolye, bilezik, küpe olarak üç ana kategoride yaklaşık 500 çeşit ürün olduğunu söyleyen Karadağ, “Ürünlerimiz sürekli yenileniyor. Sitenin lokomotif ürünü ise Luzyo kolyeler. Son dönemde yeni yıl ile ilgili ürünlerimiz de yoğun ilgi görüyor. Ayrıca aileyi, eşi ve çocukları anlatan temalardaki ürünlerimize de her zaman talep var” diye konuştu. Hedeflerine değinen Karadağ, farklı konsepte sahip bir mağaza açmayı planladıklarını açıkladı. Kıvılcım Kıran da, “Bu trend, özellikle ABD, Kanada ve Latin Amerika’da çok tuttu. Kendi ışığını ve dünyasını takısına yansıtmak, isteyenler için Luzdemia’da çok renkli seçenekler var. İlk adımda LuzyoLocket belirleniyor, hikayeyi anlatan semboller seçiliyor, plakalar, zincirler ve kolye uçlarıyla yolculuk tamamlanıyor. Türkiye’de de yoğun ilgi gördü” dedi. Müşteri memnuniyetine son derece önem verdiklerini vurgulayan Kıran, kullanıcı sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir