İkinci yarı için 'altın' fırsat

Dünya Altın Konseyi (WGC), piyasa riski ve düşük volatilitenin yılın ikinci yarısında altın almak için iyi fırsatlar sunabileceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Dünya Altın konseyi (WGC) 2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin altın yatırım raporunu açıkladı. Bu yılın ilk 6 aylık diliminde altının ons fiyatının yüzde 9,2 arttığı hatırlatılan raporda, altın fiyatının, bir çok analistin daha düşük fiyat öngörülerine rağmen piyasa katılımcılarını şaşırttığı dile getirildi. 

Altının yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaya devam ettiği vurgulanan raporda, "Bazı yatırımcılar geçen yılki fiyat düzeltmesinin avantajından yararlanmak için altın satın aldı ancak yatırım talebi sönük kaldı. Yüksek tahvil ihracı, sıkı kredi marjları ve rekor düşüklükteki volatilite, yatırımcılara altına yatırım için önemli bir fırsat sunmaya devam ediyor. Bizim görüşümüze göre, altın toplam portföy riskini azaltabilir ve birçok oynak tabanlı stratejilerin uygulanmasına göre ucuz. Bu yılın ilk 6 ayı boyunca altın fiyatları hemen hemen tüm diğer varlıkları geride bıraktı" ifadelerine yer verildi. 

Raporda, yalnızca tahıl, nikel ve paladyum gibi birkaç seçilmiş varlığın altından daha güçlü bir performans sergilediğine dikkat çekildi. 

Altındaki oynaklığın azaldığı ve ilk göstergelerin 2013'teki rekor seviyenin ardından tüketici talebinin dirençli olduğunu gösterdiği belirtilen raporda, "Mücevher talebi 2005 yılından buyana en iyi çeyreğini yakaladı. Bazı sektörlerde yatırım talebi düşükken, altına karşı ilginin ivme kazandığını görüyoruz" görüşü paylaşıldı. 

"Yatırımcılar altın ekleyerek portföylerini garantiye alabilecekler" 

Piyasa risklerinin ve düşük volatilitenin yılın ikinci yarısında altına yatırım yapmak için fırsat oluşturduğu aktarılan raporda, şunlar da kaydedildi: 

"Düşük faiz oranları ile karşı karşıya kalan yatırımcılar, birden fazla varlık sınıfları arasında daha iyi getiri için arayışa devam ediyor. Kredi marjları, kriz öncesi seviyelerde daraldı ve genel piyasa oynaklığı uzun yılların en düşüğüne ulaştı. 

Bu iki faktörün altına yatırımı destekleyeceğini ve ileriye baktığımızda, yatırımcıların portföylerine altın ekleyerek portföylerini garantiye alabileceklerini düşünüyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir