'İlaç sektörünü zor bir yıl bekliyor'

Almanya merkezli dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden Boehringer Ingelheim’ın Yönetim Kurulu Başkanı, “bu yıl ilaç sektörü için kolay bir yıl olmayacak” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Almanya merkezli ilaç firması Boehringer Ingelheim tarafından düzenlenen toplantıda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Andreas Barner hem şirketin mali durumuyla ilgili, hem de sektörün geleceği hakkında konuştu. Boehringer Ingelheim’ın 14,1 milyar Avro net satış gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Barner, sektörün geneli için “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilaç endüstrisinde belirli bir büyüme emaresi görülmeyecek. 2014’te yeni ilaçlar için pazar ortamı 2013’ten daha kolay olmayacak. 2014 yılında şirketimizin net satışlarının önceki yıl gerçekleşen seviyede olmasını bekliyoruz.” dedi. Boehringer Ingelheim için en önemli üç pazarın ABD, Japonya ve Almanya olduğunu söyleyen Barner, 2013 yılındaki satışlarının yaklaşık yüzde 60’lık kısmını bu ülkelerin oluşturduğunu ifade etti.

Çözüm: Sürdürülebilirliğe ağırlık vermek

Sektöre dair değerlendirmelerinin yanı sıra tedavi alanlarındaki gelişmeleri de aktaran Prof. Barner, “Sektördeki zorlukları aşmak için ve firmanın uzun vadeli gelişimi için işimizin sürdürülebilirliğine ağırlık verdik” dedi. 2013 yılında toplam 600 milyon Avro yatırım yapan Boehringer Ingelheim, araştırma ve geliştirme alanında da 2,7 milyar Avro civarında bir yatırım yaptı. Geçen yıl onkoloji pazarına giriş yapan şirketin 2013 yılındaki diğer bir yeniliği ise kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisi için önemli bir ilaç üretmesi oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir