İletişimde net satış gelirleri 26 milyar lirayı geçti

Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Avea ile diğer işletmecilerin net satış gelirleri, yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarak 26 milyar lirayı geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün net satış gelirleri yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarak 26 milyar lirayı aştı.  

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3. Çeyrek Raporu'ndan yapılan hesaplamalara göre, yılın 9 ayında Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Avea'nın net satış geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artış gösterdi ve 20,7 milyar lira oldu. Söz konusu dönemde internet servis sağlayıcılar, kablo tv, uydu haberleşme ve rehberlik hizmetlerini sağlayan şirketlerin de aralarında yer aldığı diğer işletmecilerin net satış gelirleri ise toplam yüzde 19,7 artarak 5,46 milyar liraya çıktı. 

Böylece yılın ilk yarısında sektörün toplam net satış geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artışla 26,2 milyar lira oldu.  

3,34 milyar liralık yatırım yapıldı 

Yılın 9 ayında Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Avea yaklaşık 2 milyar 306,6 milyon liralık yatırım yaptı. Söz konusu dönemde Turkcell 768 milyon lira, Vodafone 709,5 milyon lira, Türk Telekom 427,6 milyon lira, Avea da 401,5 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.  

Diğer işletmeciler ise 9 ayda toplam 1 milyar 32,5 milyon lira yatırım yaptı. Böylece sektörde yılın 9 aylık bölümünde yapılan yatırımların toplam tutarı 3 milyar 338 milyar lira oldu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir