'İlk akıllı stad' Galatasaray'ın

Türk Telekom Arena Stadyumu'ndaki tüm tribünlerde, "GS TTNET WiFi" hizmeti ile futbolseverlere yüksek kapasite ve hızda internet erişimi sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Spor Kulübü ile TTNET, Türk Telekom Arena Stadyumu'ndaki tüm tribünlerde, "GS TTNET WiFi" hizmeti ile futbolseverlere yüksek kapasite ve hızda internet erişimi sağlamak üzere bir işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliğinin detayları; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Galatasaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık, TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar'ın katılımıyla düzenlenen ortak bir basın toplantısı ile açıklandı.

2014-2015 sezonunda başlayacak ve 2019-2020 futbol sezonu bitimine kadar sürecek işbirliği ile "GS TTNET WiFi" kablosuz internet hizmeti, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak tüm karşılaşmalarda aktif olacak. Basın tribünü ve localardaki misafirlerin ücretsiz kullanacağı "GS TTNET WiFi" hizmetinden TTNET aboneleri, internet paketleri dahilindeki hediye WiFi dakikaları ile faydalanabilecekler. TTNET abonesi olmayan kullanıcılar da kredi kartları ile ön ödemeli paket satın alarak bu servisten yararlanabilecek.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal yaptığı konuşmada, "GS TTNET Wifi ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da taraftarımız dijital platformları ve sosyal medyayı daha kolay ve etkin bir biçimde kullanacak" dedi. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Galatasaray Spor Kulübü ile bir ilki gerçekleştirerek bu hizmeti futbolseverlere ve taraftara taşımaktan gurur duyuyoruz. 'GS TTNET WiFi' hizmetimiz sayesinde futbolseverler yüksek hızda kablosuz internet deneyimi yaşayacak. WiFi internet hizmetini yeni işbirlikleri ve yeni prestij noktaları ile zenginleştirmeye devam edeceğiz.

1.5 milyon dolarlık yatırım

Seyircilerin kesintisiz şekilde internete erişebilmeleri için stadın çeşitli noktalarına 335 adet erişim noktası kuruldu. Ericsson marka cihazların kullanıldığı ve teknik altyapının Ericsson tarafından hazırlandığı sistemde kullanılan donanımlar için 1.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Stadın tepesinde bulunan CatWalk denilen alana 150 cihaz yerleştirilirken geriye kalan cihazlar ise loca katına ve locaların iç kesimlerine yerleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir