İmalatçılar yatırımlarını yüzde 9 artırmayı hedefliyor

Almanya'da imalat sektörü bu yıl yatırımlarını yaklaşık yüzde 9 artırmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

FRANKFURT - Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO),  Almanya'da imalat sektörünün bu yıl yatırımlarını yaklaşık yüzde 9 artırmayı hedeflediğini bildirdi. 

Merkezi Münih'te bulunan IFO'nun 2 bin 400 şirketle nisan, mayıs aylarında gerçekleştirdiği yatırım anketinin sonuçları açıklandı. Buna göre Almanya'da imalat sektörü bu yıl yatırımlarını yaklaşık yüzde 9 artırmayı hedefliyor. 

Geçen yıl imalat yatırımının 55 milyar avroluk artışla sadece yüzde 1 büyüdüğü ifade edilen açıklamada, "Yılın başında, imalata ilişkin iş durumu toparlandı. Yılın ilk yarısında, üretim cirosu geçen yılın aynı dönemine göre, yaklaşık yüzde 3 artış kaydetti. Ayrıca, üretim kapasiteleri uzun vadeli ortalamaya kıyasla çok daha güçlü değerlendirildi" denildi. 

Ankete katılanların yüzde 70'inin daha fazla yatırım yapmayı, yüzde 29'unun daha az yatırım planladığına işaret edilen açıklamada, katılımcıların yüzde 1'inin ise yeni bina ve ekipman temini için harcama yapmayı düşündüğü ifade edildi. 

Açıklamada, yatırım artışının imalat sektörünün tüm önemli alanlarında beklendiği belirtilerek, en büyük artışın sermaye malları üreticileri tarafından rapor edildiği, madencilik sektöründe ise yatırımların büyük olasılıkla önceki yılla eşit olacağı aktarıldı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir