IMF İngiltere için büyüme tahminini 2.9'a yükseltti

Uluslararası Para Fonu İngiliz ekonomisinin bu yıl sonu itibariyle G7 ülkeleri arasında en hızlı büyümeyi kaydederek yüzde 2,9 büyümeye ulaşabileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiliz ekonomisinin bu yıl sonu itibariyle yüzde 2,9 büyümeye ulaşabileceğini bildirdi. 

IMF yayınladığı Küresel Ekonomik Görünüm raporunda , İngiliz ekonomisinin büyüme oranını yüzde 2,4'ten 2,9'a yükselttiğini açıkladı. IMF, 2015 yılında ise İngiliz ekonomisinin yüzde 2,5 büyüme kaydedebileceğini belirtti. 

IMF açıklamasında, küresel ekonominin geçen yıl sonu itibariyle güçlendiği hatırlatılarak, küresel ekonomik büyümenin bu yıl sonunda yüzde 3,6, 2015 yılında ise yüzde 3,9 olarak kaydedileceği öngörüsüne yer verdi. 

IMF açıklamasında İngiltere'ye ilişkin olarak, şunlar kaydedildi: 

"İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan sözlü yönlendirme çerçevelerindeki değişiklikleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte hükümetin orta vadeli çerçeve içerisinde kalarak sermaye harcamalarını artırma çabası ekonominin uzun vadeli büyümesinin desteklenmesine yardımcı olacaktır." 

IMF en son ocak ayındaki değerlendirmesinde İngiltere ekonomisi için bu yıl için öngördüğü büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 2,4 seviyesine güncellemişti. 

IMF'nin büyüme öngörülerinin ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, İngiliz Maliye Bakanlığı IMF'nin projeksiyonlarının hükümetin uzun vadeli büyüme planlarının işe yaradığının ispatı olduğu yönünde bir açıklama yaptı. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) verilerine göre ise, imalat sanayi şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1 artış kaydederken, şubat sanayi üretimi yıllık yüzde 2,7 yükseliş gösterdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir