İngiltere ekonomik büyümesini yukarı yönlü revize etti

ONS, İngiltere'nin bu yılın ikinci yarısında daha önce yüzde 0,8 olarak belirtilen GSYH büyümesini yüzde 0,1 artırarak yüzde 0,9'a revize etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de bu yılın ikinci çeyreğine ait ekonomik büyüme oranı yüzde 0,8'den yüzde 0,9'a revize edildi. 

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere'nin bu yılın ikinci yarısında daha önce yüzde 0,8 olarak belirtilen GSYH büyümesini yüzde 0,1 artırarak yüzde 0,9'a revize ettiğini açıkladı. 

Büyümenin yukarı yönlü revize edilmesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'nın yüzde 0,5 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde tuttuğu politika faizini daha yakın bir zamanda artırma yoluna gidebileceği tahmin ediliyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Marc Carney, olası faiz artırım kararının 2015 yılının bahar aylarında verilebileceğine işaret etmişti. 

Öte yandan Nationwide'ın verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, geçen yılın nisan ayından itibaren ilk kez düşüş göstererek yüzde 0,2 geriledi. Son verilerin ardından İngiltere'de konut fiyatlarının artış hızı yıllık yüzde 9,4 olarak kaydedildi. Nationwide açıklamasında Londra'da konut fiyatlarının 2007 yılındaki zirve seviyesinin yüzde 31 üzerinde seyrettiği ancak konut fiyatlarının artış hızının Londra'da azalmaya başladığı vurgulandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir