İngiltere, Gazze yardımını 7 milyon sterline çıkardı

İngiltere, Gazze'de olaylar nedeniyle Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'ne yaptığı yardımı 7 milyon sterline çıkardı. 4 milyon sterlinlik maddi yardım UNRWA'ya verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanlığı, Gazze'ye yapılan yardımın 7 milyon sterline çıkarıldığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 milyon sterlinlik maddi yardımın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) destek amacıyla verileceğini, bunun kalacak yer, hijyen malzemeleri, temiz su, battaniye gibi malzemelerin temininde kullanılacağı belirtildi. 

İngiltere, Gazze'de olaylar nedeniyle hafta başında Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'ne 3 milyon sterlinlik yardımda bulunduğunu duyurmuştu.  

Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening konuya ilişkin yaptığı açıklamada, son saldırılarda Gazze'de yaşanan can kayıpları ve yaralanan sivillerin sayısına dikkati çekerek, tüm sivillerin korunmasının ve yardım kuruluşlarının engellenmeden yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarının birinci derecede önem taşıdığını vurguladı. 

Ateşkesin uzun dönemli barış ve istikrar için tek umut olduğunu dile getiren Greening, "İngiliz hükümeti, tüm tarafların uluslararası insancıl hukuka bağlı kalması ve askeri bir saldırı sırasında sivillerin zarar görmemesi için tüm uygulanabilir önlemlerin alınması konusunda açık" dedi. 

Gazze'deki UNRWA, geçen pazar günü depolarında yardım malzemelerinin tükendiğini bildirmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir