İngiltere, Polonya'da askeri tatbikat düzenleyecek

İngiltere, NATO tatbikatı çerçevesinde Polonya'ya bin 350 personelden oluşacak "muharebe grubu" göndereceğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere, Doğu Avrupa'daki müttefiklerine destek olmak amacıyla, NATO tatbikatı kapsamında Polonya'ya "muharebe grubu" göndereceğini duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, bugün Polonya'nın başkenti Varşova'daki temasları sırasında yaptığı açıklamada, "Kara Kartal" adlı tatbikatın NATO çerçevesinde Ekim ayında başlayacağını belirterek, bu tatbikatın ülkesinin Doğu Avrupa ve Baltıklar'daki müttefiklerine destek sağlamak amaçlı olduğunu vurguladı.

Fallon, "Doğu Avrupa'daki müttefiklerimizin toplu güvenliğine olan bağlılımızı, NATO üyeleri ve ortakları olarak göstermemiz doğru. Bu nedenle bu tatbikatlarda yer alacağımızı açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Özellikle 'Kara Kartal' tatbikatına muharebe grubu göndermemiz, NATO'nun doğu sınırına yönelik devam eden ve sağlam desteğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz bakan, Eylül ayında Galler'de yapılacak olan NATO zirvesinin, "Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakına nasıl bir karşılıkla" devam edeceklerini ve "Ukrayna'nın doğusundaki istikrarsızlaştırmayı görüşmek" için kendilerine fırsat oluşturacağını kaydetti.

Konuya ilişkin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Polonya'ya gönderilecek muharebe grubunun bin 350 personelden oluşacağı ve gruba 350'den fazla zırhlı araç temin edileceği belirtildi.

İngiltere, Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği dönemde bölgeye Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait (RAF) jetler göndermişti.

Birleşik Krallık, 4-5 Eylül tarihlerinde Galler'de NATO zirvesine ev sahipliği yapacak.