İngiltere'de imalat sanayi 14 ayın en düşüğünde

İngiltere'de imalat sektörünün büyüme hızı ağustos ayında 52.5'e gerileyerek, son 14 aydaki en düşük performansını gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - Markit/CIPS  tarafından hazırlanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'ne (PMI) göre İngiltere'de imalat sektörünün büyümesi, ağustosta bir önceki aydaki 54.8 seviyesinden 52.5'e geriledi. 

Endeksin halen 50 ve üzerinde olması, imalat sektörünün büyümeye devam ettiğini gösterse de bu yılın ağustos ayında kaydedilen 52.5 seviyesi son 14 ayın en düşük büyümesi olarak görülüyor. Markit Ekonomisti Rob Dobson konuya ilişkin açıklamasında, "Tek başına imalat sektörünün büyümesini sürdürmesi bile pozitif bir gelişme. Fakat imalat sektörünün hız kesmesi sebebiyle sektörün İngiltere ekonomisinin büyümesin olan katkısı nispeten daha küçük olacaktır" uyarısında bulundu. 

Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) verilere göre İngiltere'de enflasyon temmuz ayında bir önceki ayda kaydedilen yüzde 1.9 seviyesinden yüzde 1.6'ya gerileyerek son beş yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı. 

İngiltere ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,8 oranında büyüme kaydederken, yıllık ekonomik büyüme ise  geçen ay yukarı yönlü revize edilerek yüzde 3.1'den, yüzde 3.2'ye yükseltilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir