İngiltere'de imalat sektörünün büyümesi hız kesti

İngiltere'de Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ne göre(PMI) imalat sektörünün büyümesi temmuz ayında 55.4'e geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ne göre(PMI) imalat sektörünün büyümesi temmuz ayında 55,4'e gerileyerek hız kesti. 

Markit Satın Alma Yöneticileri Endeksi''nin verilerine göre, İngiltere'de imalat sanayisini büyümesi temmuz ayında bir önceki ayda kaydettiği 57,2'den 55,4'e geriledi. 

İngiltere'de son bir yılda imalat sektörü büyüme verilerinde kaydedilen en düşük seviye olmasına rağmen, PMI verisinin halen yüzde 50 seviyesinin üzerinde seyretmesi büyüme beklentilerini desteklemeye devam ediyor. 

Markit Economics'in Kıdemli Ekonomisti Rob Dobson konuya ilişkin yazılı açıklamasında, İngiltere Merkez Bankası'nın imalat sektöründeki düşük verilerden dolayı endişeli olmasına rağmen, bu yılın ilk yarısında görülen güçlü büyümenin yavaşlamasının beklentiler dahilinde olduğunu ifade etti. 

Dobson, İngiltere'de imalat sanayisi PMI verilerindeki düşüşün jeopolitik belirsizliklerden kaynaklanabileceğini belirterek, "Düşüşün, Ukrayna'ya ilişkin kaygıların etkilediği Avrupa'daki temel ihracat pazarlarından ve İngiltere'deki artan ekonomik belirsizlikten kaynaklandığı endişesi var" ifadesini kullandı. 

Dobson,"Eğer Rusya krizi daha kötüleşirse, ihracatımızın daha fazla baskılanmasını bekleyebiliriz. Eğer Rusya'nın enerji sektörünü hedef alan yaptırımlar olursa, ki bu Avrupa'da artan enerji fiyatları anlamına gelir, imalat sektörünün büyümesi de etkilenebilir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir