Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ağustos ayı başından bu yana ons altın ‘güvenli liman’ başlığı altında yükseliş gösterse de mevcut durumda öne çıkan gelişmeler bu yükselişi de durdurdu. Hafta sonu Stanley Fischer’ın katıldığı Jackson Hole toplantısı sonrası Fed ’in ne zaman faizleri artıracağı netlik kazanmazken, Fischer’ın “Enflasyonun yükseleceğine inanmak için iyi neden var, zira enflasyonu aşağı çeken güçlerin etkisi azalıyor” demesi piyasadaki ikilemi bozamadı.

Ons altını destekleyen endekslerimden Madencilik endeksi ile SPDR Altın ETF’lerinde yükseliş devam ediyor.

Mevcut durumda 95.95 seviyesinde bulunan Dolar endeksini teknik olarak incelendiğinde başlayan yükseliş 97.0 seviyesini işaret eden çift dip formasyonuyla karşımıza çıkıyor. Ons altın tekniğine göre ise bir süredir 1140 dolar seviyesi zorlansa da üzerine çıkamaması alım gücünü giderek zayıflatırken, 27 -30 Ağustos tarihleri arasında günlük periyotta oluşan ve Bullish(Boğa piyasası)sinyali veren “Morning Doji” mum formasyonu görülüyor. Ancak bu formasyonun gerçekleşebilmesi için altının öncelikle kendisini 1140 direnci üzerine atabilmesi gerekebilir ki, bir üst bant olan 1150-1160 aralığını bekleyelim. 1120 -1115 alt destek olarak karşımıza çıkan ilk dönemli destek bölgesi ve karar noktası olacak. Bu seviyenin altına gerilemesi durumunda ons altında 1100 bölgesine doğru geri çekilme görebiliriz buna karşı 1120 desteği üzerinde tutunması durumunda 1130 seviyesine doğru hareketlenmeler görebilir, mum formasyonunu izleyebiliriz.
 
Dirençler: 1135/ 1145/ 1155
Destekler: 1120/ 1115/ 1110

tablo-2-016.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir