Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altın gün içinde 1140 dolar seviyesinin üzerinde destek bulmaya çalışıyor. Küresel borsalar Eylül ayına geniş kayıplarla başlarken, hisse senetleri üzerinde yaşanan bu endişeler altında güvenli liman algısını artırdı. Fakat buna rağmen son 3 yıldır yaşadığı büyük değer kayıpları nedeniyle altın geniş bir kitle için şimdilik güvenli liman olma özelliği taşımıyor. Bu nedenle uzun soluklu veya daha yüksek değerlere çıkışlar göremiyoruz.

Ağustos başında anketlerde ekonomistlerin %77’si Fed’in Eylül ayında faiz artıracağını düşünürken, bu oran Ağustos sonu %48’e geriledi. Dolar endeksinin temkinli seviyelerden gevşemesine neden olan bu durum karşısında altın da kendisine yükselecek alan bulabildi.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda 27 -30 Ağustos tarihleri arasında günlük periyotta oluşan ve Bullish(Boğa piyasası)sinyali veren “Morning Doji” mum formasyonu görülüyor. Ancak bu formasyonun gerçekleşebilmesi için altının öncelikle kendisini 1140 direnci üzerine atabilmesi ve 1147.7 direncini aşabilmesi gerekiyor. 1147.7 günlük periyotta üssel bollinger’ın üst bandına denk gelen önemli bir bölge. Aynı zamanda dört saatlik periyotta hedefi 1163 olan çift dip oluşumu göze çarpıyor. Bu iki formasyonun devreye girebilmesi için 1147 seviyesini aşması gerekli. 1147 seviyesi aynı zamanda yükseliş trendine geri dönüş noktası. Bu bölgenin üzerine çıkamazsa yükseliş trendine geri dönmeyi de başaramayacak. Aksi halde tekrardan 1120 desteğine doğru geri çekilme söz konusu olabilir.

Dirençler: 1147/ 1155/ 1163
Destekler: 1140/ 1130/ 1120

tablo-3-013.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir