Altına talep yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Geçtiğimiz hafta dolar endeksinde yaşanan dalgalanmalar sırasında dolar endeksinin 96.50 seviyesine kadar gerilemesi altının 1100 dolar seviyesine yükselmesine neden oldu. Ancak, bu seviyenin tutunmada başarı sağlanamamış ve altında geri dönüş görülmüştü. Yeni haftada 1090 desteğinde tutunma çabası gösterse de, altının desteğinde tutunup, yükseliş gösterebilecek kadar talebi olmadığını biliyoruz.

ABD’de vadeli işlemler komisyonunun açıkladığı işlem raporu önceki hafta fon yöneticilerinin altındaki satış işlemlerini sürdürdüklerini ve net pozisyonlarının ardı ardına 3 hafta boyunca negatif seyrettiğini bize gösteriyor. Net pozisyonların negatif olması; alım pozisyonundan daha fazla satış pozisyonlarının elde olduğunu bize gösteriyor.

Gün içinde ABD’den önemli veriler geldi; kişisel gelir ve harcamalar. ABD'de özel sektörde yaşanan toparlanma maaş artışı olarak yansıdı. Buna göre maaşlarda ve kişisel gelirlerde artış devam ediyor. Haziran ayında kişisel gelir %0.4, kişisel harcama %0.2, çekirdek kişisel harcamalar (PCE) ise %0.1 artış olarak açıklandı. Harcama kaleminde ise durum gelire göre biraz daha yavaş. ABD'de birikim iştahı devam etse de marjinal eğilim azalmış durumda. Önümüzdeki Süreçte harcamalar artışa geçebilir ve birikimler de tavan görebiliriz. Bunun sonucu talep artışı ve enflasyon olarak yansıyacaktır.

Altını teknik olarak incelediğimizde 1072-1110 majör destek ve direnç noktası olmak üzere, 1080-1100 yatay bant aralığında seyrediyoruz. Ons altında yatay işlem stratejisi izlenebilir, destek ve dirençler gün içi alım-satım olarak değerlendirilebilir. Ancak alım pozisyonlarında dikkat edilmesi gereken konu, altının düşüş trendinde olduğudur. Bu nedenle alım pozisyonlarında zarar durdur koymakta fayda olabilir.

Dirençler: 1100/ 1110/ 1120
Destekler:1091/ 1082 1076

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20150803172224.png

aaaaaaaa.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.