"Altında yükseliş trendi bitti"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ons altın gün içinde tarım dışı açıklanmasından önce 1156 seviyelerine kadar gerileyerek yükseliş trendini kırdı. Ardından açıklanan istihdam verileri beklentiler doğrultusunda gerçekleşmemesi nedeniyle altın sabahki kayıpların bir kısmını geri aldı. 

Tarım dışı istihdama kısaca değindiğimizde;

1- Tarım dışı istihdam 233K beklentilerin aksine 223K olarak açıklandı.

2- İstihdama katılım oranı yüzde 62.9’dan yüzde 62.6’ya geriledi. İşgücüne katılım oranı; istihdam eden ve işsiz nüfus toplamının, çalışabilir toplam nüfus (12 ve üzeri yaş)'a oranıdır. Haziran ayında bu düşüşle beraber nüfusa göre aktif işgücünde düşüş var. 

3- İstihdam edilenlerin sayısında 56000 kişi azalış var. İşsizlik oranı yüzde 5.5’den yüzde 5.3 e gerilemiş durumda ancak bununla birlikte işgücüne katılım oranında gerilemiş olması Fed tarafından arzu edilen bir gelişme değil. 

Sonuç olarak bugün açıklanan rakamlar ABD istihdam piyasası açısından kısa vadeli olumsuz bir görünüm ortaya koyuyor. Ancak ekonominin güçlü bir şekilde 200 bin üzerinde istihdam yaratmaya devam etmesini göz önüne alırsak dolar aleyhine oluşacak tepkiler kısa vadeli olabilir. 

Ons altını teknik olarak incelediğimizde 1167-1170 desteğini kırmasının ardından 1142 seviyesinden bu yana süregelen yükseliş trendini de sonlandırmış oldu. Ons altın için destek olan bu bant artık yeni direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Yukarıdaki nedenlerden dolayı 1170 seviyesini geçmesi zor olabilir. Saatlik periyotta ons altında yeni düşüş kanalı mevcut. 1170 direncini aşmadığı sürece düşüş trendi içerisinde de devam edecektir. 

Dirençler: 1170/ 1174/ 1180
Destekler:1162/ 1155,5/ 1150

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20150702163439.png

bbbbb.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.