Belirsizlik yüzünden tansiyon düşmüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ

İntegral Menkul Değerler Analisti

USD/TRY paritesi, ABD verileri öncesinde 2.7770 desteğinin üzerinde seyrine devam ediyor. Siyasilerden net bir mesaj alınamaması ve erken seçim senaryolarının her geçen gün artması liradaki kırılganlığa ve ABD Doları'na karşı zayıf seyrin devam etmesine neden oluyor. 

AK Parti-CHP arasında yapılan görüşmelerin beşincisi pazartesi günü sonuçlanmıştı. Bu görüşmeler sonrasında her iki partinin heyeti kendi genel başkanlarına sunulmak üzere rapor hazırlayacak ve ardından genel başkanlar hükümet kurulup kurulmamasına yönelik karar verecek ve gerekirse başkanlar düzeyinde görüşmeler devam edecek.

Hükümet kurma çalışmaları için gereken süre 23 Ağustos tarihinde doluyor. Bu süreye kadar koalisyon sürecinin olumlu yada olumsuz netleşmesi bekleniyor. Buna göre, bu görüşmelere ait sunumun Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine yapılması beklenirken, sunumun ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor. 

Piyasalarda algı AK Parti-CHP arasında bir koalisyon kurulması yönündeyken, MHP’den erken seçim sinyalleri gelmeye başlamış durumda. 

İçeride devam eden belirsizlik nedeniyle, dolar/TL paritesinde tansiyon yüksek seviyesini koruyor. Dolar/TL kurunun dolar endeksindeki yükselişe rağmen 2.79 seviyesinin altında kalmasında Merkez Bankası'nın sıkılaştırmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. 

Bugün veri takvimine bakıldığında, ABD’de ADP istihdam değişimi, ABD hizmetler/bileşik PMI ve ISM imal dışı endeks verileri açıklanacak. Özellikle Temmuz ayına dair açıklanacak olan ADP istihdam değişiminde 215 binlik bir artış bekleniyor. Beklentinin çok üzerinde bir veri gelmesi durumunda, dolar endeksinde 98.50 direncine doğru hareketlenmelere neden olabilir. 

Bu durumda, dolar/TL paritesinde 2.79- 2.80 direnç aralığı hedeflenebilir. Ancak, ABD’deki veriler beklentileri karşılamaz ve Dolar endeksinin zayıf seyrine neden olursa dolar/TL paritesinde 2.7770 desteğine doğru geri çekilmeler görülebilir. Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, bugün ABD’den gelecek olan veriler piyasalarda oynaklığı arttırabilir. 

Dirençler: 2.79/2.8090 
Destekler: 2.7770/2.7685/2.7530

ddd-004.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.