Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag İntegral Menkul Değerler - Analist

AUD/USD paritesi, 0.73 çevresinde seyirlerine devam ediyor. ABD Dolarının güçlenmeye başlaması, Dolar endeksinin 97.00 direncine doğru hareketlenmesi ve Çin borsasındaki karışık görünüm AUD/USD paritesinin yükselişini kısıtlıyor. AUD/USD paritesi, 0.7340 direncini aşmakta başarısız kalıyor. Gün içerisinde 0.7325 seviyesine kadar yükselişin ardından 0.73 sınırına doğru geri çekilmeler görülüyor. Dün sabah saatlerinde Çin’den gelen zayıf bilançoların etkisi Şangay endeksinde satış baskısını arttırmıştı. Bu sabah Şangay endeksi -%1.68 düşüşle kapandı. Çin’deki görünümde, Avustralya Doları üzerinde negatif baskı oluşturmaya devam ediyor. 

Bugün ABD’de PMI rakamları ve tüketici güven endeksi açıklanacak. Veriler, Dolar tarafında hareketliliğe neden olabilir. Özellikle, şu sıralarda 97.00 direncini zorlayan dolar endeksinin, verilerin ardından bu direnci kırması AUD/USD paritesinde satış baskısını arttırabilir. Ancak, yarın sonuçlanacak olan Fed toplantısı öncesinde, bu hafta açıklanan ABD verilerinin etkileri piyasalar üzerinde kısa süreli olmakta. Dün açıklanan ABD dayanıklı tüketim malları siparişlerinde bu durumu izlemiştik. Bu nedenle bugün açıklanacak olan ABD verilerinde de aynı etki görülebilir. Yarın Fed toplantısı ve Perşembe günü ise ABD 2.çeyrek GSYİH verisi Dolar tarafında oynaklığı arttırabilir. 

Teknik açıdan incelediğimizde, AUD/USD paritesinde 0.7340 direncinin üzerinde seyirlerin devamı durumunda paritede alımlar hızlanabilir. Ancak paritenin yükselişlerde başarısız kaldığını vurgulamakta fayda var. Paritede satış baskısının görülmesi durumunda ise 0.7285 ve 0.7130 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 

Dirençler: 0.7340/0.7400/0.7460
Destekler: 0.7285/0.7130/0.7040

ssssssssssssss-002.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.