Gün İçi Yorumu: AUD/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadag | İntegral Menkul Değerler Analist

AUD/USD paritesi, ABD Dolarının global piyasalarda güç kazanmasının etkisiyle yükselişlerde başarısız kalıyor. Parite, haftaya 0.7150 seviyesinden başlayarak 0.7160 seviyesine doğru yükseliş göstermesinin ardından, 0.7160 seviyesinden satışların geldiği görülüyor. Şu sıralarda, 0.7125 desteğinin altına sarkan paritede bu seviyenin altında günlük kapanışlarda, satış baskısının devam edeceğini söyleyebiliriz. 

Avustralya’da Melbourne Enstitüsü tarafından açıklanan tahmini enflasyon verilerinde, aylık bazda %0.2’den %0.1’e gerileme görülürken, yıllık bazda ise %1.6’dan %1.7’ ye artış yaşandığı görülüyor. Avustralya’da yarın sabah 07:30’da Avustralya Merkez Bankası(RBA)’nın faiz oranı kararını takip ediyor olacağız. Piyasalarda beklenti bu toplantıda da değişikliğe gitmemesi yönünde. 

Hatırlatacak olursak, 2015 yılı içerisinde RBA 2 kez totalde 50’şer BP’lık faiz indirimine gitti ve faiz oranını %2.50’den %2.00’a indirdi. En son 4 Ağustos tarihinde yapılan RBA toplantısında beklenildiği gibi faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve bu durum Avustralya Dolarının ABD Doları karşısında değer kazanmasını sağladı. Bu nedenle, yarınki toplantıda da beklenildiği gibi değişiklik yapmaması durumunda Avustralya dolarının, ABD doları karşısında değer kazanmasına neden olabilir. Bir diğer önemli veri ise 2 Eylül sabah 04:30’da açıklanacak olan Avustralya’nın büyüme verisi olacaktır. Birinci çeyrek %0.9 oranında büyüme kaydeden ülkede, ikinci çeyreğe ait rakam %0.4 olarak karşımıza çıkmakta. Beklentiler ülke ekonomisinde daralma gözlemleneceği yönünde. Beklentiler dahilinde bir veri alınması durumunda ise Avustralya Doları açısında negatif bir algı yaratabilir. 

ABD kanadında ise bu haftanın en önemli gündemi Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisi olacaktır. TDİ öncesi ise, bugün ABD’de Chicago PMI ve Dallas Fed imalat endeksini takip ediyor olacağız. Bugünkü veriler, ABD Doları üzerinde çok etkili olmayabilir. 
AUD/USD teknik olarak incelediğimizde, 0.7125-0.7215 bant aralığı görüşümüzü koruyoruz. Parite şimdilik bu aralığı kıramadığı için tam olarak sert tepkiler oluşamamakta. Özellikle, bandın alt sınırı olan 0.7125 desteğinin altına sarkmalar görülse bile kalıcılık sağlamakta güçlük çekiyor ve yeniden bant aralığına geri dönüş hareketleri görülmekte. Ayrıca bugün, Avustralya Doları, Euro karşısında değer kazanırken, Sterlin karşısında değer kaybediyor. 

Dirençler: 0.7125/0.7168/0.7215
Destekler: 0.7095/0.7068/0.7050 

85887.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/