Gün İçi Yorumu: EUR/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ | İntegral Menkul Değerler Analist

 

EUR/TRY paritesinde, yukarı yönlü sert yükselişin ardından geri çekilmeler gözleniyor. Paritede, 3.33 seviyesinin altında seyirlerde kalıcılık sağlaması durumunda 3.12 desteğine doğru geri çekilme potansiyeli artabilir. Bununla birlikte, 3.2705 seviyesindeki bir önceki tarihi zirve seviyesi de yakından izlenmeli. 

Bugün açıklanan Avrupa verilerinin Euro üzerinde çok sert tepkiler yaratmadığı görülürken, Euro’nun, global piyasalarda zayıf seyir sürdürmesi nedeniyle parite üzerinde de yukarı yönlü sert tepkilerin oluşamadığı dikkat çekmekte.  Türkiye kanadında ise siyasi gelişmeler sıcaklığını korumaya devam ediyor. 1 Kasım tarihine kadar devam edecek olan siyasi arena nedeniyle parite üzerinde yukarı eğilimlerin devamının gelebileceğini hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle analizlerimizde de belirttiğimiz gibi, EUR/TRY paritesinde tam anlamıyla tansiyonun azalmaya başladığını söyleyebilmemiz için 3.27 desteğinin altında kalıcı seyirler görmemiz gerekmekte. EUR/TRY paritesini teknik olarak incelediğimizde, 3.30 direncinin üzerine ataklar görülmesi durumunda yükselişin devamı gelebilir. 

Dirençler: 3.3065/3.3245/3.3356
Destekler: 3.2705/3.2560/3.2345

159753.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/