Gün İçi Yorumu: EUR/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seda Yalçınkaya - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

Bu sabah 1,1330 seviyesine kadar yükselen EUR/USD paritesi topladığı gücü sürdüremedi ve 1,12 seviyesine geriledi. Bugün sabah saatlerinden itibaren Euro Bölgesinde yoğun bir veri akışı vardı. Euro Bölgesi ve üye ülkelerinde açıklanan Ağustos ayı imalat PMI verileri karışık bir görünüm sergiledi. Genel bakışta, İmalat sektörüne ait PMI verisi İtalya ve Fransa’da 4 ayın, İspanya’da 10 ayın ve İrlanda’da 18 ayın en düşüğünde açıklanırken, Almanya’da 16 ayın en yükseğinde geldi. Euro Bölgesi genelinde ise imalat PMI, 52.4 düzeyinde oluşan piyasa beklentisine paralel 52.3 düzeyinde ılımlı görünümünü sürdürdü. Markit’in PMI verileri için hazırladığı raporda, Euro Bölgesi iç Pazar satında kuvvetlenmenin olduğu, bununda ihracat tarafında talepteki yaşanan artışa bağlı olduğu belirtilmiş. Ayrıca, İhracat sipariş girişlerinde de artış gözlenmiş. Ancak son zamanlarda Çin cephesinde yaşanan yavaşlamanın ihracat hızını ne şekilde etkileyip etkilemeyeceğini görmek gerektiğine de değinilmiş. Verilerin açıklandığı sırada EUR/USD paritesi 1,1330 seviyesinden gerileme gösterdi. Diğer yandan Euro Bölgesi işsizlik oranı Temmuz ayında %10,9 oranında açıklandı. Haziran ayında %11,1 oranında açıklandı. Bölgedeki işsizlik oranı Temmuz ayında bir miktar iyimserlik yaratsa da halen daha çift haneli seviyelerde olması pariteyi olumlu etki etmedi.
 
Günün ilerleyen saatlerinde ABD cephesinde imalat PMI, İnşaat harcamaları ve ISM imalat PMI verileri takip edilecek. Verilerin piyasada oluşan beklentilerinin üzerinde gelmesi dolar endeksine pozitif etki edebilir. Sabah saatlerinde dolar endeksi 95,20 seviyesine kadar gevşedi. Şu an bir miktar toparlanma ile dolar endeksi 95.40 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksinde yaşanan geri çekilme EUR/USD paritesinin 1,12 bölgesinde tutunmasını destekliyor. Paritenin 1,12 seviyesi üzerinde seyirler korunduğu sürece teknik olarak 1,1450 seviyesine yükseliş potansiyeli sürebilir. Paritenin 1,12 seviyesinin altında gerilemesi durumunda ise ilk olarak 50 haftalık H.O’nın geçtiği 1,1110 seviyesine ve sonrasında 1,1070 seviyesine doğru geri çekilme riski ortaya çıkabilir.
 
Dirençler: 1,1330 / 1,1385 / 1,1450
Destekler: 1,1210 / 1,1180 / 1,1072

tablo-son-005.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir