Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, 1.5620 seviyesi etrafında yatay hareket etmeye devam ediyor. 4 Temmuz Kurtuluş Günü nedeniyle ABD piyasalarının kapalı olması ve önümüzdeki Pazar günü Yunanistan’da yapılacak olan referanduma dair belirsizlik paritenin de oldukça sakin hareket etmesine neden oluyor. Gün içinde açıklanan tek veri olan İngiltere hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi Haziran ayında 56.5’den 58.5’e yükselmiş durumda. PMI verisinde yaşanan yükseliş Sterlinde kısmi bir değer kazancı yaratmış olsa da, yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı yüksek bir hareketlilik yaşanmadı. Pazar günü Yunanistan’da gerçekleşmesi beklenen referandum sonucuna ve referandum sonrasında yapılacak olan açıklamalara göre önümüzdeki haftanın açılış fiyatında farklılık yaşanabilir, bu durumda karşı dikkatli olunmasında yarar var. 

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5910 bölgesinden başlayan düşüş trendinin altında aşağı yönlü hareketin devam ettiği görülüyor. Dün gün içinde 1.5620 desteğinin de gerisine geçen parite fiyatında 1.5560 seviyesinden destek alınmış durumda. Paritenin bu bölgeden aldığı güçle 1.5640 direncini baskı altına almaya başladığı izleniyor, şayet bu direnç bölgesinin üzerine geçilirse 1.5680 bir üst direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Gerilemenin devam etmesi durumunda 1.5540 seviyesi ana destek olarak takip edilecek ilk kritik bölge konumunda. Alış pozisyonların yoğunluk kazanması için 1.5910 seviyesinden başlayan ve 1.5730 bölgesinden geçen düşüş trendinin kırılması gerekiyor.

Destekler: 1.5560 / 1.5540 / 1.5460
Dirençler: 1.5640 / 1.5680 / 1.5730

aaaaaa-001.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.