Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, sabah saatlerinde İngiltere’de açıklanan Nationwide konut fiyat endeksinde yaşanan yükselişle güç kazandı ve 1.5625 seviyesine kadar yükseldi. Temmuz ayına dair açıklanan konut fiyat endeksi yıllık bazda %3.3’den %3.5’e yükseldi, aylık artış ise %0.4 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından bu yana gerileme kaydeden Nationwide endeksine göre, konut fiyatında yaşanan artış son bir yılda  %11’den %3.3 seviyesine kadar düşmüştü. Nationwide yetkileri yaşanan bu toparlanmayı, son bir yıldaki gerilemenin ardından konut fiyatlarının yeniden istikrar kazanabileceği yönünde değerlendirdi. Birleşik Devletler kanadında ise bugün açıklanacak olan fabrika siparişleri günün en dikkat çeken verisi konumunda.
 
GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5170 bölgesinden başlayan yükseliş trendi üzerinde fiyatlanmaya devam eden parite fiyatının 1.5330 seviyesinden başlayan yükselen üçgen formasyonu içinde hareket ettiği görülmekte. Teknik anlamda yaşanan bu sıkışmanın yukarı yönde kırılma ihtimali daha yüksek olsa da 1.5675 direnci kırılmadan formasyon yönünde işlem açmak riskli olabilir. Yukarı alanda 1.5675 seviyenin üzerine geçilmesi durumunda ise 1.5800 ve 1.5930 seviyeleri ana direnç olarak takip edilecek. Pariteye en yakın yükseliş trendi ise 1.5550 bölgesi yakınlarından geçiyor.
 
Destekler: 1.5570 / 1.5550 / 1.5460
Dirençler: 1.5675 / 1.5750 / 1.5800
 

tablo-son.png


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/