Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı | İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi, dün İngiltere’de açıklanan konut verileri sonrasında başlattığı düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. Bugün ise İngiltere ikinci okuma ikinci çeyrek büyüme verileri geçtiğimiz ay açıklanan ilk okuma rakamlarına paralel olarak açıklandı. Oranlarda değişim olmaması paritenin seyrini değiştirmedi. Öğleden sonra ABD’de açıklanan ekonomik verilerde çok büyük bir değişim olmadığı görüldü. Aylık olarak hesaplanan kişisel gelirler ve çekirdek kişisel harcamalarda herhangi bir değişim gerçekleşmedi. Temmuz ayına ait kişisel harcamalarda ise 0.1 artış olduğu %0.3 seviyesine yükseldiği görüldü. ABD verileri sonrasında Dolar Endeksi 95.65’den 95.80’e yükseldi. Bu duruma paralel olarak da paritede kısmi bir gerileme yaşandı.

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; 1.5085 seviyesinden başlayan yükseliş eğiliminin sonlandığı görülmekte. Çarşamba gününden sonra Dolarda yaşanan kuvvetlenme ve Sterlin yaşanan değer kaybının etkisiyle hızla değer kaybeden paritede 8 Temmuz’da test edilen 1.5330 seviyesi ilk ana destek noktası olarak takip edilebilir. Bu bölgenin altında kalıcılık sağlanması satış baskısının Fibonacci 50,0 (1.5245) seviyesine kadar devam etmesine neden olabilir. Tepki alımlarının görülmesi veya satış pozisyonlarda kar realizasyonu yaşanmadı durumunda ise 1.5370 ve 1.5400 direnç olarak takip edilebilecek fiyat seviyelerini oluşturmakta. 

Destekler: 1.5330 / 1.5245 / 1.5170
Dirençler: 1.5370 /1.5400 /  1.5500 

4-291.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

http://integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/