Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

GBP/USD paritesi, ABD’de açıklanan istihdam raporu sonrasında 1.5270 / 1.5190 aralığında çalkantılı bir seyir içinde fiyatlanmaya devam ediyor. Açıklanan istihdam raporuna göre Ağustos ayında tarım dışı sektörlerde sağlanan istihdam artışı beklentilerin oldukça gerisinde 173 bin seviyesinde gerçekleşti. Son dört aydır 200 bin altına düşmeyen istihdam artışında yaşanan gerileme ilk etapta Dolar’da değer kaybı yaratmış olsa da çalışma süresinde ve ortalama kazançlarda yaşanan yükseliş piyasada Dolar talebini yeniden canlandırdı ve paritenin 1.5190 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Ağustos ayı işsizlik oranı ise %5.1 seviyesine geriledi. İşsizlik oranında yaşanan bu gerilemede, iş aramaktan vaz geçen kişilerin de payı olduğunu belirtmek gerekiyor. İngiltere bölgesinde ise bugün içinde önemli bir ekonomik gelişme yaşanmadı.

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; Mayıs ayında başlayan yükseliş eğiliminin sonlanması sonrasında değer kaybının devam ettiği görülüyor. 2015 yılında görülen dip ve zirve fiyatları arasında yapılan Fibonacci hesaplamasına göre Fibo 50,0 bölgesine denk gelen 1.5250 seviyesi önemli bir destek olarak görülmekte. Bu seviyenin kırılması durumunda Haziran ayında destek olarak çalışan 1.5170 seviyesi takip edilebilir. Kısa vadeli grafikler incelendiğinde ise 1.5500 bölgesinden başlayan düşüş kanalı içine hareketin devam ettiği görülmekte. Kanal kırılması için 1.5320 seviyesi üzerine kalıcılık sağlanması gerekiyor. 1.5400 / 1.5435 / 1.5500 seviyeleri ise kırılma sonrasında direnç olarak takip edilebilir. 

Destekler: 1.5190 / 1.5170 / 1.5090
Dirençler: 1.5220 / 1.5270 / 1.5325

tablo-3.54.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/