Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı 

USD/JPY paritesi ABD’de Haziran ayına ilişkin istihdam verileri ile birlikte 123,70 direncinden yeniden geri çekilme gösteriyor. Sabah saatlerinde Dolar’ın küresel piyasalarda yükselmesine karşın, ABD istihdam verilerinin beklentileri karşılamaması geri çekilmede etkili oldu. 

Verinin detayı incelendiğinde Mayıs ayına ilişkinin negatif yönde revize edilmesi ile birlikte, Fed’in takip ettiği noktalardan biri olan saatlik kazançlardaki artışın beklentilerin altında kalması da paritede Dolar talebini azaltmakta. Açıklanan veride işsizlik oranının düştüğü görülüyor fakat bu da artan istihdamdan kaynaklanmamakla birlikte işgücüne katılım oranının düşmesinin etkisinde gerçekleşti denilebilir. Ücretlerdeki yükselişin ivme kaybetmesi enflasyon açısından da olumsuz bir görünüm ortaya koyacağından dolardaki güçlü görünümün bir miktar kırıldığını görmekteyiz. 

vv.jpg
 
USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 123,70 bölgesinden geçen alçalan direnç çizgisinde yükselişin zorlandığı görülmekte. Düşen takozun yukarı yönlü kırılması açısından 123,70 direncinin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Bu durumda yükselişin devam etmesi halinde 124,15 ve 124,90 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilmede ise 122,45 / 122,00 ve 121,45 destekleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 123,70 / 124,15 / 124,90
Destekler: 122,45 / 122,00 / 121,45

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/USDJPY_20150702161753.png  

vvv.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.