Gün İçi Yorumu: USD/JPY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan / İntegral Menkul Değerler  Analist

USD/JPY paritesi ABD’de açıklanan Haziran ayı kişisel gelir ve harcamalar kalemindeki olumlu görünüm ile birlikte ılımlı yükselişini sürdürüyor. Verinin detayı incelendiğinde harcanabilir gelirin %0,5 artmış olması ile birlikte aynı dönemde harcamalar da beklentiler çerçevesinde %0,2 artış gösterdi. Parite haftaya pozitif hareketle başlarken, bu hafta ABD’de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri önemli olacak. Ayrıca Fed’in de daha önce Dolar’ın görünümü ile birlikte değerlendirdiği dış ticaret verileri de takip edilmeli. Japonya kanadında ise Cuma günü BoJ’un toplantısı gerçekleşecek. Parite ayrıca Çin’den gelen verileri de izlemeye devam edebilir. Bugün açıklanan Çin PMI verisindeki zayıf görünüm Yen talebindeki temkinli görünümü koruyor ve paritenin yükselişini sınırlıyor.

USD/JPY paritesi teknik olarak incelendiğinde 124,45 ana direncinin aşılamadığı görülüyor. Yükselişin devam etmesi açısından bu direncin aşılması önemli olacak. Geri çekilme de 123,05 desteği öne çıkarken, bu seviyenin kırılması durumunda 122,45 ve 122,00 destekleri takip edilebilir. Ana direnç olan 124,45 direncinin aşılması durumunda ise 124,90 / 125,35 ve 125,70 dirençleri göze çarpmakta.

Dirençler: 124,45 / 124,90 /125,70
Destekler: 123,05 / 122,45 / 121,95

tablo-2-004.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/