Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı

ABD ham petrolü ABD’de sondaj kule sayısının yeniden artış göstermesiyle 56,70 desteğinin altına geçti. OPEC’te artan üretim ve ABD’de ham petrol stoklarının artmış olması WTI’da geri çekilmeye neden olurken, dün açıklanan sondaj kule sayısının 628’den 640’a artmış olması geri çekilmeyi ivmelendirdi. ABD’de sondaj kule sayısı 2014 yılı Aralık ayından bu yana ilk defa artış gösterdi ve artışın 12 adete yükselmiş olması da WTI’ın düşüşü açısından olumlu görülmekte. Yunanistan tarafında ise piyasalardaki temkinli duruş ham petrol gibi riskli ürünlerden kaçışa neden oluyor.

ggggggggg.jpg

WTI teknik olarak incelendiğinde 56,70 desteğinin kırıldığı ve altında kalıcılık sağlanmaya çalışıldığı görülmekte. Düşüşün devam etmesi açısından bu desteğin altında kalınması önemli olacaktır. Geri çekilmenin devam etmesi halinde ise ana destek 55,70 / 55,00 ve 54,10 olarak öne çıkarken, yükselişte 56,70 desteğinin yeniden üzerine çıkılması durumunda ise 57,30 / 58,00 ve 59,10 dirençleri göze çarpmakta. 

Dirençler: 57,30 / 58,00 / 59,10 
Destekler: 55,70 / 55,00 / 54.10

http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/WTI_20150703164543.png 

hhhhh.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.