Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yard.

ABD ham petrolü, Yunanistan krizinin riskli varlıklardan kaçınmayı beraberinde getirmesi ve Euro Bölgesi'ndeki büyüme potansiyelini aşağı çekebileceği endişesiyle kritik 54 direncine kadar geri çekildi. Arz talep dengesine bakıldığında geçtiğimiz hafta ABD’de açıklanan ham petrol stoklarının yeniden artması ve üretimin günlük 9,6 milyon varil düzeyindeki seyri ham petrolde geri çekilmeyi başlatan ana etken olmuştu.

OPEC kanadında ise Irak’ın Haziran ayında artan üretimi OPEC’in arz fazlasına katkıda bulunarak ham petrolde düşüşü desteklemişti. Şu anda piyasalar arz fazlasına yönelik endişelerin hafiflediği görülüyor. Bu da düşüşün aslında ana etkeni olarak belirtilebilir. Bu hafta ayrıca Viyana’da toplanan P5+1 – İran görüşmeleri devam edecek ve yarın sonlanması planlanıyor. Özellikle ABD’den gelen açıklamada şartların kabul edilmemesi durumunda görüşmelerin sonlandırılabileceği açıklaması geldi. Bu da nihai çözümün zor olabileceğine işaret ediyor. 

WTI teknik olarak incelendiğinde kritik 54,10 destek bölgesinin test edildiği görülmekte. 56,70 – 61,80 yatay bandı ve 55,70 destek bölgesinin kırılması sonrası 54,00 destek bölgesinden tepki alımları dikkat çekiyor. Bu seviyenin de kırılması ve altında kalıcılık sağlanması durumunda ham petrolde 47,00 – 54,00 yatay bandına dönüş gerçekleşebilir. Ham petrolün yeniden yükselişe geçebilmesi için ise 55,05 ve 55,70 dirençlerinin aşılması gerekecek.

vvv-002.jpg

Dirençler: 55,05 / 55,70 / 56,70
Destekler: 54,10 / 53,35-40 / 52,05

vvv1.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.