Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı | İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

ABD Ham petrolü WTI 37.70 dolar seviyesinden bulduğu destek ile beraber Haziran ayından bu yana etkili olan düşüş trendini de kırmış oldu. Çin hükümetinin büyük çaplı satın alım yoluyla borsalarını destekleme politikasını sonlandırmasıyla birlikte Shangai borsasında enerji sektörü hisseleri %1.6 değer kaybetti. Aynı zamanda Çin büyümesine yönelik endişeler, ABD’nin faiz artırımına yaklaştığı gerekçesiyle Dolar endeksinin artması petrol üzerinde devam eden olumsuz senaryolar olarak fiyatlanmalara etki ediyor. Bu nedenle her ne kadar tepki yükselişleri görülse de ham petrol ve Brent petrolün yükselişlerini kısa vadeli/geçici olabileceğini tahmin ediyoruz.

Teknik olarak WTI’ı ele aldığımızda; 62.55 – 37.75 aralığında çizdiğimiz Fibonacci seviyelerine göre 43.60 seviyesi Fibo’23.6 dilimine denk geliyor. Bu nedenle gün içinde izleyeceğimiz önemli destek olarak karşımıza çıkmakta. Petrol mevcut desteğin altında güçsüz hareketler sergilemesi durumunda 41.90 ilk önemli destek olarak izlenmekte. Buna karşı diğer bir senaryo olan 43.60 desteğinde tutunma görmemiz durumunda kısa süreli Fibo’38.2 dilimine denk gelen 47.20  yönüne doğru tepki yükselişleri görebiliriz.

Dirençler: 45.80/ 47.20/ 50.15
Destekler: 43.60/ 41.90/ 39.70

159357.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/