Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

ABD ham petrolü üç günlük yükselişinde 49,40 direncini aşamadı. ABD Enerji Bakanlığı, açıkladığı raporda Haziran ayı üretiminin Mayıs ayına göre 100 bin varil düştüğünü ifade etti. Bu açıklama ile son iki gündür yükselen petrol fiyatları dün de yükselmeye devam ederken bugün gelen kar satışları ham petrolün 49,40 direncini aşmasını engelliyor. Ham petrolün yükselişindeki bir önemli etken ise OPEC’in daha adil fiyatlar için bir araya gelebileceğini belirtmesidir. 5 Aralık’ta yapılacak OPEC toplantısı öncesinde, OPEC’in diğer üreticiler ile bir araya gelerek daha adil bir fiyat için görüşmesi gündeme gelebilir. Bu hafta ABD’de yarın açıklanacak olan stok verisi önemli olacak. Ayrıca Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi de Dolar endeksi kanalıyla ham petrolde etkili olabilir.

WTI teknik olarak incelendiğinde yükselişin 49,40 bölgesinde yorulduğu görülüyor. Bu dirençten gelen kar satışları ile düşen WTI’da 47,35 desteğinin altına geçildiği görülmekte. Kırılmanın teyidi için bu seviye altında kalıcılık sağlanması önemli olacak. Geri çekilmenin sürmesi halinde ham petrolde 46,90 / 45,25 ve 43,40 destekleri öne çıkarken, yeni bir yükseliş hareketi için ham petrolün 49,40 direncinin üzerine geçmesi ve bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacaktır.

Dirençler: 49,40 / 50,55 / 52,00
Destekler: 46,90 / 45,25 / 43,40

tablo-2384238.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir