Gün İçi Yorumu: WTI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vahap Taştan - İntegral Menkul Değerler Analisti

ABD’de hafta içerisinde açıklanan ABD verilerinde petrol üretiminin düşmesine rağmen arz fazlası sorununun devam ediyor olması petroldeki yukarı yönlü hareketlerin sınırlı olmasına neden oldu. Ham petrol üretimi geçtiğimiz hafta 119 bin varil azalarak 2015 yılı başlarındaki seviyeye geriledi. Stokların artmasına rağmen üretimdeki düşüş bu haftaki yukarı yönlü hareketin ana etkeni olarak görülmekte. Veri akışında ise bugün ABD’de sondaj faaliyetleri izlenecek.

WTI teknik olarak incelendiğinde yükselişte genel olarak 47,00 seviyesinin üzerindeki hareketlerde zorlanma görülüyor. Yükselişin devam etmesi açısından 47,35 direncinin üzerine çıkılması ve bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması önemli olacak. Geri çekilmede ise ana destek 45,25 olmak üzere bu seviyenin kırılması durumunda 43,40 desteğine doğru geri çekilme görülebilir.

tablo-son-3.2.jpg

Dirençler: 45,25 / 43,40 / 41,80
Destekler: 47,35 / 48,30 / 49,40

tablo-son-3.3.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir