Günün ajandası ve ekonomik takvim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İntegral Menkul Değerler

İngiltere Ulusal Konut Fiyatları: Birleşik Krallıkta Temmuz ayına ait olarak açıklanacak konut fiyat endeksinin yıllık bazda geçtiğimiz aya göre artış göstermesi beklenmekte. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında %10.6 artış gösteren fiyatlar, Haziran ayından sonra düzenli olarak yıl sonuna kadar gerileme kaydetmişti. 2015 yılında da gerilemeye devam eden konut fiyatlarındaki artış Haziran ayında %3.3, olarak açıklandı. Haziran ayında açıklanan %3.3'ün aşağısında bir oranın açıklanması Sterlin'de değer kaybı yaşanmasına neden olabilir. Piyasa beklentileri %3.5 seviyesinden oluşmuş durumda. (09:00)

İngiltere İnşaat PMI: Birleşik Krallıkta, inşaat sektörüne dair olarak açıklanacak olan satın alma yöneticileri (PMI) endeksi geçtiğim yıl içinde 64.6'dan 57.6'ya gerilemişti. 2015 Haziran ayında, bir önceki ay göre gerileyen inşaat PMI verisinde düşüşün devam etmesi Sterlinde değer kaybı yaşanmasına neden olabilir. Şubat ayında 60.1 seviyesine yükseldikten gerileme kaydeden veri Haziran ayında kısmi yükselişle 58.1 olarak açıklanmıştı. Veride düşüş görülmesi Sterlin'de değer kaybı yaşanmasına neden olabilir. Piyasa beklentileri 58.5 seviyesinden bulunuyor. (11:30)

Euro Bölgesi ÜFE oranı: Üretici fiyatlarında yaşanan değişimi ölçen ÜFE oranında yükseliş yaşanması, ileriki dönemlerde TÜFE oranlarını etkileyebilecek olmasından dolayı önem taşımaktadır. Enflasyon yaratma sıkıntısı içinde olan Euro bölgesi için kritik bir veri olan ÜFE oranlarında yaşanabilecek artışın bölge parası Euro üzerinde pozitif yönde etki yaratması beklenmektedir. Yıllık olarak 2013 Temmuz ayından bu yana negatif açıklanan ÜFE oranında Haziran ayı piyasa beklentisi ağırlıklı olarak %-2.0 seviyesinden bulunuyor. Nisan ayında %-2.10 ve Mayıs ayında %-2.00 olarak açıklanan ÜFE oranında düşüşün devam etmesi Euro'da değer kaybının sürmesine neden olabilir. (12:00)

Kanada imalat PMI (Mayıs): İmalat sektörünün aylık performansını gösteren PMI verisinde göstergeler Şubat ayından bu yana sektörde daralma olduğuna işaret ediyordu. Piyasa beklentileri 49,8 düzeyinde ve sektördeki daralmanın devam edeceğine işaret ediyor. Beklentilerden olumsuz gelecek bir veri Kanada Dolarında değer kaybına neden olabilir. PMI verilerinin 50 üzerinde gelmesi sektörde genişlemeyi ifade etmektedir. (16:30)

ABD Fabrika Siparişleri: Fabrika siparişleri, gelecekteki bir tarihte alıcıya teslim edilecek olan mal veya hizmet anlaşmalarının durumunu göstermektedir. Sipariş oranlarında yaşanacak artışın, ticaret hadlerini yükseltecek olmasına bağlı olarak ülke para birimi üzerine olumlu etki yaratması beklenir. Mart ayında uzun süre sonra ilk kez pozitife geçen veri  %2.12 artış kaydetti. Sonraki iki ay ise negatif olarak açıklanan veride düşüşün devam etmesin endişe yaratıp Dolar'da değer kaybı yaşanmasına neden olabilir. Temmuz ayında dair olarak açıklanacak veri içinde piyasada oluşan beklentilerin %1.7 seviyesinde bulunduğu görülmekte. Fabrika siparişlerinde artış yaşanması ABD Dolarının değer kazancına neden olabilir. (17:00)

Ekonomik Takvim

09:00 GBP İngiltere Ulusal Konut Fiyatları(Aylık)(Temmuz) (Beklenti:0.4% Önceki:-0.2%)
09:00 GBP İngiltere Ulusal Konut Fiyatları(Yıllık)(Temmuz) (Beklenti:3.5%  Önceki:3.3%)
10:00 TRY  TCMB Aylık Enflasyon Değerlendirmesi  
11:30 GBP İngiltere İnşaat PMI(Temmuz) (Beklenti:58.5 Önceki:58.1)
12:00 EUR Euro Bölgesi ÜFE(Aylık)(Haziran)  (Beklenti:0.0%  Önceki:0.0%)
12:00 EUR Euro Bölgesi ÜFE(Yıllık)(Haziran) (Beklenti:-2.2% Önceki:-2.0%)
14:30 TRY  TCMB Reel Efektif Döviz Kuru 
16:30 CAD Kanada İmalat PMI(Temmuz) (Önceki:51.3)
16:45 USD ABD ISM New York PMI(Temmuz)  (Önceki:63.1)
17:00 USD ABD Fabrika Siparişleri(Haziran) (Beklenti:1.8% Önceki:-1.0%)
23:30 USD ABD API Haftalık Ham Petrol Stokları (Önceki:-1.900M)

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.