Siyasi açıklamalar doları hareketlendirebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Analist

USD/TRY paritesi, sabah saatlerinde açıklanan enflasyon verisi öncesinde 2.77 bölgesinde seyrini sürdürüyordu. Verinin ardından, lirada görülen kısa süreli değerlenmenin etkisiyle USD/TRY paritesi 2.7650-2.77 aralığına geri çekildi.
Ancak şu sıralarda 2.7770 direnç bölgesinde dengelenmeye çalışıyor.
 
Bugün açıklanan enflasyon verisi, aylık bazda piyasaların beklentisinin altında %0.09 olarak açıklanırken, yıllık bazda %6.81 seviyesine geriledi. Çekirdek enflasyonda ise %7.51’den %7.31 seviyesine bir düşüş görülmekte. Enflasyon tarafında genel olarak rakamlarda bir azalma görülmesi, liranın bir miktar değer kazanmasına neden olduğunu söyleyebiliriz.
 
ABD’de Fed’in yakından takip ettiği kişisel gelir ve harcamalar verileri beklentileri karşıladı. Bu verinin ardından, Dolar endeksi 97.50 bölgesinde seyrini korumaya devam ediyor. İçeride ise, siyasi arena yakından takip ediliyor. Bugün CHP-AK Parti görüşmelerinde son gündü. İki parti arasında geçen toplantı sonrası açıklamalar, lira üzerinde hareketliliğe neden olabilir. Ayrıca, yarın CHP-HDP parti liderleri görüşme yapacak. Bu hafta yapılacak siyasi gelişmeler yine fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. Siyasi belirsizlik sürdüğü sürece liradaki kırılgan yapı devam edebilir.

USD/TRY paritesinde, 2.7770 bölgesinin üzerinde seyirlerin korunması durumunda 2.79/2.80 direnç noktalarını takip edilebilir. Paritede geri çekilmelerde, 2.7685 ilk destek noktası olarak karşımıza çıkmakta.

Dirençler: 2.7770/2.79/2.8080
Destekler: 2.7685/2.7530/2.7450

tablo-1-004.png
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/