Siyasi belirsizlik TL'yi kırılgan yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ / İntegral Menkul Değerler Analist

USD/TRY paritesi, bugün 2.77 bölgesinin üzerinde seyirlerinde kalıcılık sağlayamıyor. İçeride devam eden siyasi belirsizlik, liradaki kırılganlığında devam etmesine neden oluyor.

Dün, AK Parti - CHP partileri son kez toplandı. Toplantı sonrası açıklamalardan herhangi bir sonuca varılmamış olsa bile, CHP’nin koalisyon kurulup kurulmamasına yönelik herhangi bir teklif verilmediği öne sürülürken, partilerin koalisyon kurup kurmayacaklarına karar vereceklerinin altı çizildi. Dünkü görüşme ardından, USD/TRY paritesinde sert tepkilere neden olmadığı görüldü. Bugün CHP-HDP partilerinin görüşmesi olacak. Ayrıca, MHP genel başkan yardımcısından gelen açıklamalarda, MHP’nin erken seçime daha sıcak baktığı mesajı veriliyor. Zaten, koalisyon kurulamaması ve erken seçim dedikodularının günden güne artması sonucu, Liranın negatif ayrışmasına neden oluyor.

ABD’de bugün gündem biraz sakin. 16:45 ISM New York PMI ve 17:00’da ise fabrika siparişleri verileri açıklanacak. Bugün Dolar endeksi, 97.50 direnci aşmakta başarısız kalıyor. ABD’den gelecek olan verilerin beklentilerin oldukça üzerinde gelmesi durumunda ABD Dolarının yukarı yönlü hareketini destekleyici olabilir. Bu durum USD/TRY paritesinin 2.7770 direncine doğru hareketlenmesine neden olabilir.

USD/TRY paritesi, 2.7650-2.7700 aralığında seyrini sürdürüyor. Bugün ABD Dolarındaki zayıf seyir nedeniyle, USD/TRY paritesinin 2.77 bölgesinin üzerinde çok fazla kalıcılık sağlayamadığı görülüyor. 2.7685 desteğinin çevresinde olan paritede bu desteğin aşağı yönlü kırılmasıyla 2.7530 desteği takip edilebilir. 2.7700 direncinin üzerine seyirlerin görülmesi durumunda ise 2.7770 direnci hedeflenebilir.

Dirençler: 2.7770/2.79/2.8080
Destekler: 2.7685/2.7530/2.7450

tablo-3-004.png
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/