İnternet ortamında 'başarılı patates salatası' girişimi

İnternette şaka yollu ilk kez yapacağı patates salatası için 10 dolara ihtiyacı olduğunu söyleyen girişimci 6 günde 37 bin doları aşkın bağış topladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

COLUMBUS  - İnternette dostlarıyla yaptığı sohbet sırasında, "şaka yollu" patates salatası yapmak için on dolara ihtiyacı olduğunu söyleyen girişimci, 37 bin doları aşkın para toplamayı başardı. 

The Columbus Dispatch gazetesinin haberine göre, olay sanal ortamda projelere katılımcı finansman desteği bulmak amacıyla kurulmuş bir internet sitesinde yaşandı. 

 Habere göre bir yazılım şirketinin ortağı olan "Tehlike" lakaplı 31 yaşındaki Zack Brown, arkadaşlarıyla yaptığı internet sohbeti sırasında şaka yollu olarak, ilk kez patates salatası yapacağını ve bunun için de on dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Daha sonra kendisine 30 gün içinde 3 doların üstünde bağış yapan herkesin yaptığı salatayı tatmasına izin vereceğini belirten Brown, çağrıyı yaptığı 3 Temmuz'da çoğu espri olsun diye bağış yapan arkadaşlarından olmak üzere 200 dolara yakın para topladı. 

Topladığı para, 4 Temmuz'da 1000 dolara ulaşan Brown, 6. günün sonundaysa başlattığı "ilk kez patates salatası yapma" girişimine tüm dünyadan destek veren toplam 3 bin 400 katılımcıdan 37 bin doları aşkın bağış toplamayı başardı. 

İnternette elde ettiği sansasyonel başarısının ardından gazeteye konuşan Brown, "En fazla 60 dolar bağış toplayabileceğimi düşünüyordum ve 60 dolarlık patates salatası yapmak zorunda kalabileceğimden kaygı duyuyordum. Şimdiyse bundan çok daha fazlasını pişiriyorum" ifadesini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir