İpek Kağıt'tan 300 milyon TL'lik yatırım

İpek Kağıt 300 milyon TL yatırımla Manisa ile Kazakistan'da tesisler kuracak ve yeni kategoriye girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Eczacıbaşı Topluluğu'nun tüketim ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketi İpek Kâğıt'ın Genel Müdürü Sertaç Nişli, güçlü bir bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda 300 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi. Nişli, yatırım kapsamında Manisa ve Kazakistan'da yeni tesisler kurmanın yanı sıra, Selpak markası ile kişisel medikal hijyen kategorisine gireceklerini söyledi.

İpek Kağıt'ın önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin dün akşam düzenlenen toplantıda konuşan Nişli, "İpek Kağıt olarak  uluslararası pazarlarda güçlü bir oyuncu haline gelme vizyonu doğrultusunda toplam 300 milyon lira büyüklükteki üç yatırımı peşpeşe hayata geçiriyoruz. Yatırım kapsamında, Manisa'da kapasitemizi yüzde 65 artıracak yeni bir tesis kurulması, Kazakistan Astana'da yeni bir tesis kurulması ve Selpak markası ile kişisel medikal hijyen kategorisine giriş yapılması bulunuyor" dedi.

Nişli, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte İpek Kağıt'ın önümüzdeki beş yıl içinde yurtdışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam cirosunu da ikiye katlayacağını söyledi. Toplantıda verilen bilgiye göre, İpek Kağıt'ın 2013 cirosu 400 milyon lira seviyesinde gerçekleşirken; bunun yaklaşık yüzde 30-35'ini ihracat oluşturuyor.

Söz konusu yatırım kapsamında Manisa'da kurulacak yeni üretim tesisi, kapasiteyi yüzde 65 artırarak 180,000 tona çıkartacak. Yeni tesis 2015'in ikinci yarısında üretime başlayacak. Astana'da inşa edilecek ve 2015 yılında tamamlanacak tesis ile de Orta Asya ülkelerine ihracatın genişletilmesi hedefleniyor.

Yatırımın üçüncü ayağı olarak ise, Selpak ile idrar kaçırma sorununa yönelik tasarlanan ürünlerle yeni bir kategori olarak  kişisel medikal hijyen alanına giriş yapılması amaçlanıyor. Yatırımın büyük kısmını dış finansmanla yapacaklarını belirten Nişli, "Ağırlıkla dış finansman olacak, görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir