BALKANTÜRKSİAD birlik çağrısı yaptı

BALKANTÜRKSİAD, Balkan ve Rumeli derneklerine birlik çağrısı yaparak, ortak projeler geliştirmek istediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve bugün 400’ün üzerinde üye sayısına ulaşan Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) üyeleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Levent Bilek, Türkiye ve Bursa’daki tüm Balkan ile Rumeli derneklerine birlik çağrısı yaparak, ortak projeler geliştirmek istediklerini söyledi. Balkan Platformu kurulmasını istediklerini ifade eden Bilek, “Bal-Göç ve Eğridereliler Derneği, Rumelisiad, Rumelifed, Mestanlılar, Filibeliler gibi Balkan dernekleri bu oluşuma katıldı. Bursa’ya kazandıracağımız Balkantürk Üniversitesi’ni gelin birlikte kuralım” dedi.

Levent Bilek, dernek yönetimi olarak 2016-2018 Döneminde 18 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Kadın Havacılar projemizi kadınlar, BALKANTÜRKSİAD Gençlik Kulübü projemizi de gençler için oluşturduk. Diğer yandan da Bal-Net, Balkan Sanayi Konseyi, Balkan Ticaret Fuarı ve yurt dışı ziyaretler gibi projelerle işlerimizi geliştiriyoruz. Kuruluşumuzun 5. yıldönümünü kutlayacağımız eylül ayı için de bir dizi projemiz var. 23 Eylül’de kuruluşumuzun 5. yıldönümünü kutlayacağız 1-4 Eylül’de Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yurtdışı sinerji toplantısı planlıyoruz. Öte yandan. 24-25 Eylül tarihlerinde Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren firmalarla üyelerimizin katılacağı Balkan Ticaret Fuarı’nı gerçekleştirecek ve 22-25 Eylül tarihleri arasında da yenilenmiş formatıyla Balkan Festivali’ni düzenleyeceğiz. Eylül ayında Bursa’da Balkan rüzgârları estireceğiz” dedi. Bilek, BALKANTÜRKSİAD Evi’nin inşaatında da sona gelindiğini bildirdi.

Öte yandan 18 yeni üyenin BALKANTÜRKSİAD ailesine katıldığı 15’inci Sinerji Toplantısı ve iftar yemeğinin ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ve önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur’a teşekkür plaketi takdim etti. BALKANTÜRKSİAD’a yeni katılan üyelerin listesi ise şu şekilde; Mümin Yeşilbahçe, Ayhan Koca, Selçuk Yalçınbayır, İlhami Morina, Levent Atay, Onur Gücü, Berk Aldağ, İsmet Çakan, Barış Gül, Korucuoğlu Unlu Mamülleri, Serdar Ömeroğulları, Mehmet İhsan Şahin, Ömer Aydoğdu, Oya Eroğlu Yakıcı, Tomurcuk Şaroğlu, Ahmet Pektok, Ersin Erdönmez, Cömert Kayıra.

534534534534-b.jpg