Boydak, mobilya sektörüne KDV indirimi istedi

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Boydak, mobilya sektöründe geçici KDV indiriminin domino etkisi yaratarak bir miktar rahatlama oluşturacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Toplantısı'nda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, iç talebi canlandırmak adına kredi kartı ödemelerin 12 aya çıkarılmış olmasının bireysel tüketiciyi rahatlatacağını ifade ederek, mobilya sektörüne geçici KDV indirimi istedi.
Boydak, konut satışlarında getirilen KDV indiriminin yerinde olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade ederek; "Beyaz eşya sektöründe özel tüketim vergilerinin aşağı çekilmesi, mobilya sektöründe ise geçici KDV indirimi, emlak ve inşaat sektörleri ile domino etkisi yaratarak bir miktar rahatlama oluşturur" diye konuştu.

'Finans sektörüne çıkarılacak KHK özel sektöre de çıkartılsın'

Boydak, FETÖ soruşturmalarıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın "şirketle şahısları ayrı tutmak lazım. Şahısların bir fiilinden dolayı şirketlerinin sorumlu tutulamayacağını" ifade ettiğini ve bu görüşü desteklediklerini belirterek, şunları söyledi: "Suçu olan varsa cezasını çeksin ama diğer taraftan da ekonomik kuruluşlarımızı tamamen öldürmek, hayatın dışına çıkarmak olmaz." Finans sektöründeki tedirginliğe de işaret eden Boydak, "Geçmişte FETÖ terör örgütünün şirketlerine kredi veren finans kuruluşları var. Bu konuda da yeni bir KHK ile düzenleme yapılıyor. Bankacılar kredi verdikleri şirketlerle ilgili FETÖ'cü oldukları yönünde resmi bir kayıt olana kadar yaptıkları işlerden sorumlu olmayacak. Bu düzenlemenin özel sektör içinde de yeni bir KHK ile açıklanması lazım. Kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi ve normal hayata dönülmesi için için hükümetten bu konuda düzenleme yapmasını istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir