BTSO, 700 yabancı alıcıyı üyeleriyle buluşturacak

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında 33 ülkeden 700'e yakın yabancı alıcıyı sektör temsilcileriyle buluşturacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında 3 haftada 700'e yakın alıcıyı BTSO üyeleriyle buluşturacaklarını söyledi.

BTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa iş dünyası olarak daha fazla üretmeye, daha fazla istihdam oluşturmaya ve daha fazla ihracat yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda yılın ilk 4 ayında 13'ü Küresel Fuar Acentesi, 7'si Ur-Ge kapsamında olan 20 iş gezisi organizasyonu gerçekleştirdiklerinin altını çizen İbrahim Burkay, "Her 8 üyemizden 1'ini yurt dışı fuarlarına taşıdığımız projelerimiz kapsamında yılsonuna kadar 40'ı aşkın iş gezisi organizasyonumuz daha olacak" dedi.

Fuar organizasyonlarıyla kent ekonomisinin ticaret hacmini büyütmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Burkay, geçtiğimiz hafta Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. Bursa İnşaat Fuarı'nı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkan Burkay, fuar organizasyonlarıyla birlikte Ticari Safari Projesi kapsamında 33 ülkeden 300'e yakın yabancı alıcıyı sektör temsilcileriyle buluşturduklarını hatırlattı.

"Gıda sektörümüzün iş hacmine büyük katkı sağlamasını bekliyoruz"

Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle Gıda Ur-Ge Projesinde faaliyet gösteren 34 firmanın 26-30 Nisan tarihleri arasında 20 ülkeden 160 firma temsilcisiyle bir araya geleceğini dile getiren İbrahim Burkay, "Sheraton Otel'de gerçekleştireceğimiz alım heyeti organizasyonunda Suudi Arabistan'dan Katar'a, Ortadoğu coğrafyasından AB ülkelerine kadar çok önemli yatırımcılar yer alacak. Organizasyona Suudi Arabistan'ın marketler zinciri Bin Dawood firmasının sahibi Sheikh Abdulkhaliq Bindawood ve şirket yöneticileri de Bursa'ya gelecek. Gıda sektörümüzün iş hacmine büyük katkı sağlamasını beklediğimiz bu buluşmamızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Giysilik kumaş sektörü mayısta buluşacak

10-14 Mayıs tarihleri arasında giysilik kumaş sektöründe yeni bir alım heyeti organizasyonu düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Burkay, 50 firmanın stantlı katılım sağlayacağı etkinlikle 180'i aşkın yabancı firma temsilcisini Bursa'da ağırlayacaklarını söyledi.

Burkay, "Dünyada korumacılığın hızla arttığı bir dönemde sadece 3 hafta gibi kısa bir süre içinde başta inşaat, gayrimenkul, gıda ve tekstil sektörlerimiz olmak üzere 700'e yakın yabancı işadamını üyelerimizle bir araya getirmiş olacağız. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonumuza sağlamış olduğunuz katkılar ve değerli destekleriniz için hepinize teşekkür ederim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir